14. november 2014
Jaga lugu:

Janek Mäggi: lapstööjõud pole paha asi

Powerhouse'i tegevjuht Janek Mäggi
Powerhouse'i tegevjuht Janek Mäggi  Foto: Andres Haabu, Äripäev

Lapstööjõud pole nii halb, kui tundub, ütles Powerhouse'i tegevjuht Janek Mäggi. Tema sõnul oli Sangari poleemikat tekitanud reklaam õnnestunud.

Sangar reklaamib oma särki Optimist lausega „Aegadest, kui lapstööjõud ei olnud kurb asi“.

Kommunikatsioonibüroo Powerhouse tegevjuht Janek Mäggi ütles, et lapstööjõudu kiitev Sangari särgireklaam oli tubli saavutus. „Kui see poleks ärritust pälvinud, poleks seda võib-olla keegi tähele pannudki – see oleks olnud üks tavaline igav rõivareklaam, mille puhul poleks võib-olla arugi saadud, mis firmaga on tegu,“ märkis ta.

Mäggi rääkis, et riidefirmade seas on konkurents tihe ja tähelepanu on raske äratada. „Seal on alates H&Mist Hugo Bossideni välja. Sa lihtsalt ei torka silma, oled üks tuhandetest. Siis ehitadki reklaami ärrituse peale üles,“ ütles ta. Kui sedasi saadaksegi tarbijakaitse pahameele osaliseks, on see Mäggi sõnul kampaaniale vaid kasuks. „Ükski reklaam pole kunagi ämbrisse astunud, kui ta pälvib arutelu ja diskussiooni,“ märkis ta.

Sangari turundusjuht Raul Saks ütles, et Optimisti särgi lugu on kirjutatud läbi eneseiroonia. Mäggi ütles, et olles vastu irooniline, ongi Standard üks igav Eesti firma, kel pole millegagi silma paista. „See, mida ta pakub, pakuvad sajad firmad maailmas,“ märkis ta.

Mäggi sõnul pole ta nõus nendega, kes väidavad, et lapstööjõu kasutamist kolmandates riikides tuleks vältida. „Kui neile tööd ei pakutaks, oleks nende olukord veelgi hullem,“ ütles ta. Et Sangar lapstööjõudu ja nõukogude režiimi igatseb, Mäggi ei usu.

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt