• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venelaste tellitud teine Mistral lasti eile vette

  Mistral Sainte-Nazare'i laevatehasesFoto: epa

  Eile õhtul lasti Prantsusmaal vette teine Venemaale tellimusel ehitatav Mistral-tüüpi kopterikandja Sevastopol, vahendas RIA Novosti.

  Lepingu järgi tuleval aastal valmiv alus asus kuivdokis, mis eile õhtul täideti veega. Vettelaskmine toimus suurema avaliku kärata.
  14. novembril teatas Venemaa, et ootab esimese laeva, Vladivostoki üleandmisega veel novembri lõpuni ja kui seda ei toimu, esitab Prantsusmaale trahvinõude. Kaks päeva hiljem teatas Prantsusmaa president Francois Hollande, et langetab üleandmisotsuse lähiajal, aga ilma igasuguste väliste surveteta.
  Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin, kelle kureerida on riigi kaitsetööstussektor, märkis, et Vene pool sai laevaehitajalt 14. novembriks kutse, et võtta üle esimene kahest Mistral-tüüpi dessantlaevast Vladivostok ja olla kohal teise, Sevastopoli-nimelise laeva vettelaskmise juures.
  Ometi on Venemaa jaoks tänaseni selgusetu, millal ja kas üldse esimene dessantlaev neile üle antakse.
  Kahe Mistral-tüüpi kopterikandja ehitamise eest maksab Venemaa 2011. aastal sõlmitud lepingu järgi 1,2 miljardit eurot. Toonases kokkuleppes oli esimese laeva üleandmistähtaeg tänavu 1. november. Lepingu rikkumise korral ulatuvad trahvid kolme miljardi euroni.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.