• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Selgus Mistralide eest makstava trahvi summa

  Mõlemad Venemaa tellitud Mistralid Prantsusmaal Saint-Nazaire'is.Foto: Scanpix/Reuters

  Kahe Venemaale üleandmata Mistral-tüüpi kopterikandja eest maksab Prantsusmaa trahvi 949 755 000 eurot, selgub tehingu katkestamise leppest, vahendas TASS.

  Trahvileppe sõlmisid Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin ja Prantsusmaa kaitsenõukogu ja rahvusliku julgeoleku peasekretär Louis Gauthier ning selle vaatab 15. septembril üle ka Prantsusmaa Rahvusassamblee komitee.
  Lepingus on eraldi rõhutatud, et Prantsusmaa ei müü Mistrale edasi, kuni Venemaa pole kätte saanud kompensatsiooni täissummat. Lisaks peab Prantsuse pool alustelt demonteerima ja tagastama Vene varustuse.
  Mistralide ostu vastu on juba huvi tundnud Egiptus, India, Brasiilia, Araabia Ühendemiraadid, Saudi Araabia, Vietnam, Malaisia ja veel mõned riigid.
  Venemaa meedias oli hiljuti juttu, et Moskva lubab Mistrale müüa ainult komplektis just nende aluste jaoks loodud kopteritega Ka-52K – vastasel juhul kasutab Venemaa vetoõigust ja blokeerib edasimüügi tehingu.
  Kahe Mistral-tüüpi dessantlaeva ehitusleping sõlmiti kahe riigi vahel 2011. aastal, lepingu hind oli 1,2 miljardit eurot. Esimene alus tuli lepingu järgi üle anda eelmise aasta novembris, teine tänavu novembris. Pariis peatas laevade üleandmisprotsessi seoses Moskva toetatud konfliktiga Ukrainas ja Krimmis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.