Äripäev • 15. detsember 2014 kell 13:49

Leedo kaotas kohtus parvlaevaliinide vaidluse

Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo.  Foto: Erik Prozes

Tallinna halduskohus jättis täna rahuldamata Vjatšeslav Leedo Saaremaa Laevakompanii tütarettevõtte Väinamere Liinide kaks kaebust seoses mandri ja saarte vahelise parvlaevaliinide riigihankega.

Esimeses kaebuses nõudis Väinamere Liinid majandusministeeriumi ja riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse tühistamist, millega jäeti ettevõte kvalifitseerimata riigihankes, kus majandusministeerium otsis parvlaevadeliinidele vedajat õigusega omandada liiniveoks kasutatavad praamid.

Kohtu hinnangul ei vastanud Väinamere Liinid hankes kehtestatud kvalifitseerimise tingimustele. Kohus jättis kaebuse tervikuna rahuldamata ja menetlusosaliste menetluskulud nende endi kanda. Otsus on jõustumata ja selle võib edasi kaevata 10 päeva jooksul.

Teises kaebuses nõudis Väinamere Liinid väljakuulutamiseta läbirääkimistega riigihankes majandusministri Urve Palo oktoobrikuise käskkirja tühistamist osas, millega kvalifitseeriti Tallinna Sadama tütarettevõtetest ühispakkujad TS Laevad ja TS Shipping.

Tallinna halduskohtu hinnangul on kaebus kogu ulatuses põhjendamata ja kohus mõistab Väinamere Liinidelt TS Laevade kasuks välja menetluskulud. Hankija otsus ja vaidlustuskomisjoni otsus on õiguspärased. Kuna otsus on jõustumata, võib selle edasi kaevata hiljemalt 29. detsembril.

Hetkel kuum