Äripäev • 22. aprill 2015 kell 9:30

Tõnis Haavel: see oli justiitsroim

Tõnis Haavel  Foto: Andras Kralla

"Põhimõtteliselt on tegemist justiitsroimaga. Sisuliselt sunniti mind näoli põrandale ja tulistati kuklasse," ütles investeerimiskelmuse juhtumis süüdi mõistetud Tõnis Haavel eilses ETV saates "Ringvaade".

"Kuriteoteate tegi Erki Piirsalu, kes ise kohtus tunnistas, et tegi seda suurinvestorite psühholoogilise surve all," vahendab ERRi uudisteportaal Haaveli räägitut.

Investeerimisprojekt ebaõnnestus. Maad ei suudetud osta ning hiljem selgus, et ka investorite raha on kadunud. Maa- ja ringkonnakohtus jäid süüdistavad süüdi, riigikohus süüdistavate kaebust menetlusse ei võtnud.

Investeerimispankur Tõnis Haavel ei nõustu temale esitatud süüdistusega. "Kokkuvõtvalt on kolm osapoolt: on siis kinnisvaraarendaja, on investorid ja on finantsnõustaja, kes aitab raha koguda. Nali on selles, et mina ei olnud ükski pool nendest. Mina olin lihtsalt selle nõustaja panga juhatuses mingi hetk, isegi mitte sellel hetkel, kui see asi juhtus," ütles Haavel.

Haaveli sõnul on teda ebaõiglaselt süüdi mõistetud. Loe kokkuvõtet eilsest "Ringvaate" saatest siit.

Hetkel kuum