Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis juhtus Äripäeva majandustulemustega 2014. aastal?

  Äripäev ootab sel aastal eriti kiiret kasvu konverentsiäris.Foto: Eiko Kink

  Möödunud aasta oli Äripäevale viies järjestikune kasvuaasta. Käibemootorid olid konverentside äri kiire kasv ja reklaami müük, kus Äripäeval õnnestus taas võita turuosa.

  Eelmist aastat Äripäevas iseloomustavad ka mahukad investeeringud digivaldkonda. Need jätkuvad ka sel aastal – eesmärk on viia kõik Äripäeva tooted uuele digiplatvormile.
  25. sünnipäeva tähistanud Äripäeva eelmise aasta käive oli 12,87 miljonit eurot, mida oli 9,9% rohkem kui aasta varem. EBITA kasum tõusis aastaga 14% ja ulatus 1,33 miljoni euroni.
  Keeruliselt alanud reklaamiäri kogus aasta teisel poolel hoogu ja andis kokkuvõttes Äripäevale 4,11 miljoni eurose käibe ehk 9,8% rohkem kui aasta varem. Tulu kasv ületas Eesti reklaamturu aastast kasvukiirust täpselt kaks korda. Äripäeva veebireklaam kasvas 3,4%, paberreklaami käive aga koguni 12,2% enam kui aasta varem. Paberreklaamiturg tervikuna aga Eestis möödunud aastal langes ja seda juba kolmandat aastat järjest.
  Võrreldes konkurentidega oli Äripäeva trump ajakirjade üksus, mis teenis eelmisel aastal reklaamiraha peaaegu kaks korda rohkem kui aasta varem. Tugevad tulemused tegid nii Imeline Teadus kui ka Imeline Ajalugu. Suure panuse andis ka naisteajakiri Sensa.
  Ajakirjad meelitavad tellijaid
  Tellijatelt teenis Äripäev mullu 5,57 miljonit eurot (+7,5% rohkem kui aasta eest). Sarnaselt reklaamiga andis suurima panuse kasvu ajakirjade üksus. Paberlehe tellijate hoidmine oli suur väljakutse. Kokkuvõttes suutis ettevõte aga nii Äripäeva kui ka Delovõje Vedomosti tellijatelt teenida sama suurt tulu kui aasta varem.
  Äripäeva käsiraamatute üksuse käive oli 1,33 miljonit ehk 5% enam kui aasta tagasi. Äriajakirjad ja infolehed lisasid sellele veel 0,38 miljonit (+17%).
  Septembris ostis Äripäev konkurendi Pärnu Konverentsid. Ost lisab Äripäeva konverentsikäibele juba sel aastal 0,5–0,6 miljonit eurot. Esimene Pärnu Konverentsid kaubamärgi all korraldatud konverents toimus Äripäeval möödunud aasta novembris, mil korraldati Koolituskonverents. Sellele järgnesid Tarneahelakonverents ja Finantskonverents. Mais toimub Pärnu Juhtimiskonverents, kus oma kogemusi tuleb jagama pikaaegne Nokia tegevjuht Jorma Ollila.
  Möödunud aastal teenis Äripäev konverentsiäriga käivet 1,38 miljonit eurot ehk 14% enam kui aasta eest. Ajaloo parima tulemuse tegi möödunud aasta septembris ligi 500 osalejat võõrustanud Äriplaan. Lisaks tegi käibe ja külastajate arvu poolest ajalugu turunduskonverents “Password”.
  2015. aastal on pinnas konverentsiäri kiireks kasvuks Äripäevas väga hea, kuna peale Pärnu Konverentside kaubamärgi sai jaanuaris meie portfell täiendust Sensei OÜga. Nii lisandus meile Eesti tuntumate logistikaürituste portfell.
  Raamatuäri kasvab suure hooga
  Kiiret 20% käibekasvu näitas möödunud aastal Äripäeva raamatuklubi. Aastaga kasvas Äripäeva kirjastatud raamatute arv 26-lt 37-le ning käive ulatus 0,68 miljoni euroni. Kui eelmisel aasta jõudis üksus nullkasumisse, siis sel aastal on eesmärgiks kasumlikkuse kasvatamine.
  Äripäeva Akadeemia korraldas aastaga 146 koolitust ning jõudis 0,47 miljoni eurose käibeni (+13%). Sarnaselt konverentsi- äriga näeme ka koolitusäris potentsiaali kiireks kasvuks.
  Meditsiiniuudiste üksus kasvatas eelmisel aastal käivet ligi poole miljoni euroni (+4%) ning jätkas edukalt ja väga kasumlikult ajalehtede Meditsiiniuudised, Terviseuudised ja arstide erialaajakirja Meditsiin Fookuses väljaandmist.
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: keskmine palk jätkab rallit
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tööjõunappus, kiire inflatsioon ja ettevõtete mullused tugevad finantstulemused on viinud keskmise palga suurele tõusule. Tõenäoliselt jagub kiire palgakasvu hoogu veel mõnda aega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Soomlase ostujõud prantsatas 2009. aastasse
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Napp meistritiitli kaotus lõi Dortmundi aktsiast õhu välja
Borussia Dortmundi aktsia kukkus Frankfurdis 27% selle peale, et jalgpalliklubi kaotas Saksa meistritiitli napilt viimase mänguga Müncheni Bayernile.
Borussia Dortmundi aktsia kukkus Frankfurdis 27% selle peale, et jalgpalliklubi kaotas Saksa meistritiitli napilt viimase mänguga Müncheni Bayernile.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Milline on ettevõtte tulevikukindluse valem?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Kriisidest räsitud ettevõtted keskenduvad ellujäämisele. Kas ellujäämise võtmeks võib olla jõuline arenguhüpe? Mis suunas seda hüpet sooritada ja kust ammutada selleks jõudu ja ressursse? Kuhu sobituvad valemis kestlikkus ja rohepööre?
Maxima laenab pankadelt 100 miljonit
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Leedu juurtega kaubanduskontsern Maxima Grupe laenab kolmelt pangalt 100 miljonit eurot viieks aastaks, teatas ettevõte börsile.
Eesti parim juht hankis USAs oma idufirma jaoks teedeehitusäri salainfot
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.