Marge Väikenurm • 11. juuni 2015 kell 9:15

Feliks Mägus: parteisõdurid ei kuula ühiskonda

Hotellide ja restoranide liidu juhatuse aseesimees Feliks Mägus kahtleb, kas kobareelnõus muudatusi tehakse.  Foto: Eiko Kink

Kuigi ühiskond on väga valulikult reageerinud kiirkorras menetletavale maksupaketile ja poliitikud mõistavad vigu, mängitakse parteisõduritena mängu kaasa, ütles hotellide ja restoranide liidu juhatuse aseesimees Feliks Mägus.

“Kogu ühiskond on üritanud nii valitsusele kui riigikogu liikmetele selgeks teha, et see viis, kuidas üritatakse seadust vastu võtta kui ka sisu on valed, kahjulikud ja ebaõiglased,” tõdes Mägus. “Poliitikud on aga korduvalt välja öelnud omavahelistes vestlustes ja meedias, et nende põhihuvi on koalitsiooni säilitamine. See eelnõu surutakse riigikogus iga hinnaga läbi.”Mägus usub, et tegelikult mõistavad paljud poliitikud, millised vead eelnõus on, aga parteisõduritena hääletavad teisiti. “Kardavad oma kohtade pärast. Seetõttu tehakse seda mängu kaasa.”Kogu kobareelnõu on Mäguse hinnangul läbimõtlemata. Nende seas näiteks sotsiaalmaksu kosmeetiline alandamine, mis toob vaid suure maksutulude languse. Mägus on ka kindel, et ettevõtjad ja töötajad ei saa sotsiaalmaksu langetamisest mitte mingit kasu palgatõusu näol, kuigi riik seda ootab.Kui Mägus saaks sõna sekka öelda, siis sotsiaalmaks ei langeks ja käibemaks majutusasutustele ei kerkiks. “Teistega ei ole ma detailselt kursis.”

Hetkel kuum