• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Starman ostis Leedus firma

  Starman laienebFoto: Erik Prozes

  Starmani Leedu tütarfirma Cgates ostab telekomifirma Kava, tehingu tulemusena laiendab Cgates oma kliendibaasi ja tegevust mitmesse Leedu suurimasse linna, teatas ettevõte.

  AS Starman on Eesti juhtiv telekommunikatsioonifirma, mille teenuseid kasutab iga kolmas Eesti kodu. Ettevote pakub fiiberoptilise vorgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel, mis on kättesaadav 90% Eesti territooriumil. 1992. aastal tegevust alustanud Starman annab tööd 300-le inimesele.

  Starmani ja Cgates’i müügitulu ulatus 2014. aastal kokku 50 miljoni euroni ja ettevotete maksude ja kulumi eelne ärikasum (EBITDA) oli samal ajal 23 miljonit eurot. Ettevotete teenused jõuavad Baltikumis kokku 860 000 koduni.

  Starman Grupi juhi Aivo Adamsoni sonul on tegemist sammuga Starmani tegevuse laiendamise strateegias Balti riikides. "Starmanil on rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline tooteportfell ja selle baasilt näeme rohkelt sünergiavõimalusi erinevate riikide ettevõtete vahel, et ehitada üles tugev üle-Baltiline telekomifirma," märkis Adamson.
  Kava on kasvav telekommunikatsiooniteenuseid pakkuv ettevõte, millel on täna ligi 20 000 klienti. Interneti püsiühendust ja tasulisi telepakette pakkuv ettevõte omab Leedu üht kaasaegseimat kiudoptilist kaablivõrku, mis katab üle 100 000 majapidamise suuremates linnades Vilniuses, Klaipedas, Šiauliais ja Panevežyses. Cgates tegutses seni Vilniuses ja Kaunases ning kümnes väiksemas linnas. Kava ostutehingule peab andma oma heakskiidu ka Leedu riik.
  "Kava ost kasvatab Cgatesi Leedus üleriigilise ulatusega telekomiks, mis hoiab tugevat teist positsiooni turul. Leedu turg pakub rohkelt arenguvõimalusi," lisas Starmani nõukogu esimees Gert Tiivas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.