Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Türgi majandus tegi üllatuse

  Valuutavahetuspunkt IstanbulisFoto: epa

  Hoolimata suurest poliitilisest segadusest ning ebastabiilsest maailmamajandusest näitas Türgi majandus teises kvartalis tublit kasvu.

  Türgi statistikaagentuuri andmeil kasvas riigi majandus teises kvartalis võrreldes möödunud aastaga 3,8 protsendi võrra. Analüütikud oli oodanud 3,5 protsendi suurust majanduskasvu. Võrreldes tänavuse aasta esimese kvartaliga kasvas Türgi majandus 2,5 protsenti enam.
  Türgi majanduskasvu toetas tarbijakulutuste kasv, mis näitas kiireimat kasvu viimase kahe aasta jooksul, samuti kasvasid valitsussektori kulutused seoses juunis toimunud valimistega, vahendab Wall Street Journal.
  Capital Economicsi arenevate turgude ekspert William Jackson märkis, et Türgi tulemused on viimase aja üks väheseid häid uudiseid maailma majanduses. „Siiski me usume, et tegu on lühiajalise muutusega,“ lisas ta.
  Türgi poliitikamaastikku on viimasel ajal räsinud sagedased kokkupõrked riiklike julgeolekujõudude ning Kurdide Tööpartei (PKK) mässajate vahel. Ankara on PKK nimetanud terroristlikuks organisatsiooniks.
  Üha suureneva poliitilise segaduse tulemusena on tarbijausaldus Türgis langenud madalaimale tasemele alates 2009. aastast. Samal ajal langes tootmisaktiivsus ning tõusis inflatsioon.
  „Türgi majanduse jaoks on suurim risk pikaajaline poliitiline ebakindlus,“ lausus Türgi rahandusminister Mehmet Simsek.
  Lisaks eelnevale on Türgi majanduse käekäik tihedalt seotud ka maailmamajanduse ebastabiilsusega ning Hiina majanduse käekäiguga. Selle kõige tulemusena ei õnnestu Türgil tänavu arvatavasti täita neljaprotsendilise SKP kasvu eesmärki. Analüütikute hinnangul peaks Türgi majandus tänavu kasvama umbes kolm protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.