Äripäev • 15. september 2015 kell 8:22

Kaljuranna vahi alt pääs selgub homme

Kaljurand võeti vahi alla  Foto: Raul Mee

Korduvas altkäemaksu võtmises ja eriti suures ulatuses rahapesus kahtlustatava Tallinna Sadama juhatuse endise esimehe Ain Kaljuranna kaitsjad Leon Glikman ja Paul Keres nõuavad oma kaitsealuse vabastamist, sest see pole põhjendatud.

Glikman ja Keres esitasid kohtule kaebuse, mille kohaselt pole nende kaitsealuse vahistamine põhjendatud ja rajaneb vaid prokuratuuri subjektiivsele hinnangule.

Tallinna ringkonnakohus vaagis täna augusti lõpus korruptsioonikahtluse tõttu vahistatud Kaljuranna kaitsjate kaebust ning teeb selle kohta määruse homme, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Keres taotles täna ringkonnakohtus Kaljuranna suhtes Harju maakohtus 28. augustil tehtud vahistamismääruse tühistamist või alternatiivselt tema vahi alt vabastamist tema elektroonilisele valvele allutamisega. Ühtlasi taotlevad kaitsjad, et prokuratuur võimaldaks neil tutvuda kriminaalasjas kogutud tõenditega. Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil võtnud väidetavalt altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning endine juht Ain Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses.

Vandeadvokaat Aivar Pilv ütles ERRi uudisteportaalile, et ta vaidlustas Kiili vahistamise ringkonnakohtus ning taotleb tema vabastamist tema elektroonilisele valvele allutamisega.

Hetkel kuum