Pille Ivask • 16. oktoober 2015 kell 5:45

Hiina keskklass maailma suurim

Credit Suisse  Foto: epa

Credit Suisse’i raportist selgub, et esimest korda ajaloos on Hiina keskklass suurem kui USA oma, vahendab MarketWatch.

See omakorda tähendab, et Hiina keskklass on maailma suurim. Uuringu kohaselt kuulub Hiinas keskklassi 109 miljonit inimest, USAs 92 miljonit.

Hiina rikkuse kasv on pikemas perspektiivis vaadatuna hämmastav. Raportist selgub, et kui 2000. aastal oli Hiina rikkus võrreldav sellega, kui rikas oli USA 1939. aastal, siis nüüd on riigi rikkus jõudnud juba sellele tasemele, kus USA oli 1972. aastal.

Analüütikud prognoosivad, et kodumajapidamiste rikkus kasvab Hiinas samas tempos nagu arenenud riikides. See peaks omakorda tähendama, et 2020. aastaks on Hiinas 2,3 miljonit miljonäri, mida on 74 protsendi võrra rohkem kui praegu.

„Keskklass peaks kasvama kõigis areneva majandusega riikides, lõviosa kasvust toimub Aasia riikides,“ lausus Credit Suisse’i juht Tidjane Thiam. „Selle tulemusena näeme muutusi tarbimisharjumustes, samuti ka sotsiaalseid muudatusi. Ajaloolises mõttes on keskklass olnud alati stabiilsuse ning rikkuse tootja,“ lisas ta.

Hetkel kuum