Mait Kraun • 24. oktoober 2015 kell 18:56

Mehhiko pääses napilt katastroofist

Mehhiko rannik  Foto: EPA

Reede hilisõhtul jõudis orkaan Patricia Mehhiko rannikule. Asustatud piirkondadeni jõudes hakkas tormi jõud aga kiiresti raugema ja Mehhiko pääses katastroofist, kirjutab Bloomberg.

Mehhikos ei ole juhtunud ühtegi suuremat tormiga seotud intsidenti, ütles Mehhiko transpordi- ja kommunikatsiooniminister Gerardo Ruiz Esparza. Evakuatsioon ja turvameetmete kasutamine enne tormi aitasid säästa inimelusid ja infrastruktuuri, ütles ta.

Enne maismaani jõudmist oli Patricia paisunud 5. kategooria orkaaniks. Pärast rannikule jõudmist rauges tormi jõud järsult ja nüüd on tegemist troopilise depressiooniga (tuule kiirus ei ületa 17 m/s). Veel reedel puhusid tormi keskmest mõne kilomeetri kaugusel 90 m/s tuuled. Viimati nähti nii tugevat orkaani 1970. aastal.

Mehhiko ajaleht El Universal teatas, et tormi teele kõige rohkem ette jäänud Jalisco maakonnas kannatanuid ei ole ning ehitised on saanud minimaalselt vigastusi.

Hetkel kuum