Äripäev • 9. detsember 2015 kell 9:00

Medvedev: iga rahandusministri asi on külvata hirmu

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev tõdes, et olukord majanduses on raske.  Foto: EPA

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev leiab, et iga rahandusminister peab olukorda dramatiseerima, see on tema ülesanne.

Sellise arvamusega tuli Medvedev välja telekanalitele antud intervjuus, kus tal paluti kommenteerida Venemaa rahandusministri Anton Siluanovi sõnu, et valitsus võib minna eelarve defitsiidi korral reservfondi kallale.

„Siluanovi sõnad peavad häirekella lööma. Aga rahandusministri ülesanne ongi teatud määral külvata hirmu ja lisada värve. Sest kui rahandusministeerium seda ei tee, siis ei tee seda keegi. Rahandusministeerium on viimane piir. Seepärast peab iga rahandusminister, olgu ta ükskõik kes, alati olukorda dramatiseerima, ja see on õige,“ vahendas TASS Medvedevi sõnu.

Seejuures märkis Venemaa peaminister, et riigil on piisavalt reserve, mida on kogutud just nimelt selleks, et need keerulistel aegadel käiku lasta – seda muidugi mõistlikult.

Hetkel kuum