Äripäev • 26. detsember 2015 kell 10:51

Venemaal tüssas mees pangaautomaati kleebitud rahaga

Venemaal tüssas mees pangaautomaati kleebitud rahaga  Foto: rossiiskaja gazeta

Venemaal Voronežis peeti kinni 28aastane mees, endine pangatöötaja, kes mõtles välja kurikavala plaani, kuidas petta pangaautomaate. Skeem töötas suurepäraselt, kuid nagu sageli, vedas alt plaani lõpuni läbimõtlematus, vahendas kohalik politsei.

Voronežlane lõikus 100rublased kupüürid 5millimeetristeks ribadeks, mille kleepis valerahadele. Ühest lõigutud rahatähest sai teha mitu uut: pangaautomaadile piisas ühest turvaelemendist, et pidada raha ehtsaks, kusjuures pangaautomaat tunnistas ka defektiga kupüüre, kirjutas Rossiiskaja Gazeta.

Politseisse pöördusid panga töötajad pärast seda, kui inkassaatorid avastasid pangaautomaadist kleebitud rahatähe. Selle autorit üles leida polnud keeruline – tuli vaid kontrollida pangakontot, kuhu oli raha saadetud.

Kinnipeetu tunnistas, et alustas 100rublastega, aga seejärel läks üle 1000rublastele ning et pangaautomaat võttis alati kõik need ka vastu.

Hetkel kuum