Raivo Hein võrdleb Rõivast pahandust teinud lapsega

13. jaanuar 2016, 11:45
Raivo Hein ootab valitsuselt julgust tegutseda
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160113/NEWS/160119884/AR/0/Hein.jpg

Ettevõtja ja investori Raivo Heina sõnul on ühest küljest sihtide seadmine positiivne, kuid peaminister Taavi Rõivase valitsuse sihid on sisutühjad ja keskenduvad pigem enese jalgealuse mitteõõnestamisele.

„Mitte ainult sel, vaid ka lähiaastatel on kriitiline, et valitsus leiaks lõpuks nii palju julgust ja jõudu, et mugava tagumiku sündroomist välja tulla ja hakata tegelema riigi tegeliku pikaaegse äriplaani koostamisega ja elluviimisega,“ kritiseeris Hein. „Muidu jookseb riik noortest pikapeale tühjaks ja vanainimesed surevad ära. Oleks aeg spetsialistide valitsuseks, kes julgeb otsustada ja oskab ka seda ellu viia.“

Taavi Rõivase selle aasta sihtide ja eesmärkide kohta ütles Hein, et sihtide seadmine on alati hea tegevus ja nende järgi on hea toimetada, sest ei pea „tühja kargama“, kuid need punktid on sisutühjad. „Peaministri viis punkti on küll väga üldsõnalised ning suht sisutühjad ja mingeid rakendusi välja pole toodud, kuidas ühte või teist eesmärki saavutada. Tundub rohkem nagu pahandust teinud lapse lubadused korralikuks hakata,“ kommenteeris ta Rõivase viit sihti.

Heina sõnul võiks sihtide loetellu lisada väga konkreetseid tegevusi ja eesmärke, kuid siis saaks lühikesest dokumendist juba paks raamat. Viiest punktist mõni on Heina hinnangul selline, kus midagi tegema ei peagi. „Viis retoorilist punkti, milles paar tükki on iseenesest mõistetavad tegevused ja osa sellised, kus miskit nagu tegema ei peagi, kuna kõik on hästi, viitavad poliitilisele demagoogiale, mille eesmärk paistab olevat status quo säilitamine ja omaenese jalgealuse mitteõõnestamine,“ kritiseeris Hein.

Äripäev kirjutab täna, et ettevõtjaid teevad murelikuks peaminister Taavi Rõivase sisutühjad sihid selleks aastaks. Ka peaministri erakonnakaaslane ja Reformierakonna juhatuse liige Rein Lang pole kriitikaga leebe.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. January 2016, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing