• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sberbanki president: Venemaa on kaotaja

  Sberbanki juht German Gref liigitas Venemaa majanduslike kaotajate sekka.Foto: EPA

  Venemaa on maailma majanduses konkurentsist maas, kusjuures mahajäämus edukatest riikidest ähvardab käriseda suuremaks kui oli tööstusrevolutsiooni aegadel, ütles täna Venemaal Gaidari foorumil Sberbanki president ja endine majandusminister German Gref.

  Gref, kes esines paneelis „Võimatuse tulevik“, ütles, et kätte on jõudnud naftasajandi lõpp ja Venemaa ainus võimalus on triaad teadus-haridus-äri ning juure tasandil peab muutma kogu haridussüsteemi.
  „Oleme kaotanud konkurentsis, peab ausalt ütlema. Ja see on tehnoloogiline pärisorjastamine – me kuulume kaotajate ja madala käiguga sõitvate maade nimekirja. Riigid ja inimesed, kes õigel ajal kohanesid ja investeerisid sellesse, on võitjad. Riigid, kes ei jõudnud kohaneda oma majanduse, kogu sotsiaalsüsteemi ja haridusega, on kaotajad. Lõhe nende vahel on suurem, kui see oli viimase tööstusrevolutsiooni ajal,“ rääkis Gref.
  Et olukorda parandada, kutsus ta üles alustama muutustega haridusmudeli põhjast, lasteaiast kõrgkoolini - peab loobuma vanast nõukaaegsest haridussüsteemist, mis külvas lapsi üle hiiglasliku infotulvaga, ning tuleb lülituda tehnoloogiarevolutsiooni käiku. Praeguse haridusmudeli ülekandmine i-haridusse probleeme ei lahendaks. „Ma ei usu teadusse või haridusse, mis pole seotud praktikaga, ning ärisse, mis pole seotud teaduse ja haridusega,“ rõhutas Sberbanki president.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.