Uus fond investeerib idufirmadesse 40 miljonit

10. veebruar 2016, 09:55
Karma Venturesi üks asutajaid Margus Uudam.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160210/NEWS/160219992/AR/0/Margus-Uudam.jpg

Uus riskikapitalifond Karma Ventures alustab investeerimist varase ja kasvufaasi Euroopa idufirmadesse ning on selleks loonud 40 miljoni euro suuruse algmahuga fondi.

“Investeerime Euroopa ettevõtetesse, millel on märkimisväärne idee, uudne tehnoloogia ning esmane käive esimestelt klientidelt,” ütles Karma Venturesi üks asutajaid Margus Uudam.

Uudami sõnul on varase faasi investor tavaliselt ettevõtte jaoks kõige olulisem investor, kelle puhul ei mängi rolli mitte ainult raha, vaid ka oskus idufirma kasvule kogemustega kaasa aidata. “Pakume nii kontakte kui ka strateegilisi, ärilisi ja tehnilisi teadmisi,” selgitas ta. Karma Ventures plaanib lähiaasta jooksul fondi mahtu suurendada 60 miljoni euroni.

Karma Venturesi lõid Margus Uudam, Kristjan Laanemaa ning Tommi Uhari. Uudam ja Laanemaa on koos töötanud Ambient Sound Investmentsis, Uhari on kogemustega Soome investor, ettevõtja ja tippjuht, kes viimati juhatas enda rahvusvahelist ettevõtet Uros ning on töötanud juhtivatel kohtadel ST-Ericssonis, ST Microelectronicsis ja Nokias.

Uue fondi nõustajatena löövad kaasa Skype'i asutajate hulka kuulunud Ahti Heinla ja Jaan Tallinn, põhiinvestoriteks on Ambient Sound Investments ning Eesti, Läti, Leedu valitsuse ja Euroopa Investeerimisfondi koostöös loodud Balti Innovatsioonifond.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. February 2016, 09:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing