Äripäev • 9. märts 2016 kell 9:07

Sõidupäevikud võivad kaduda

Firmaautode maks ja sõidupäevikud võivad kaduda.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Valitsus on riigikogule ette valmistamas firmaautode maksustamise ja sõidupäevikute kaotamise eelnõu, ütles rahanduskomisjoni esimees Remo Holsmer kohtumisel kaubandus-tööstuskojaga.

“Sõidupäevikute täitmise nõude kaotamine on kindlasti mõistlik samm ja loodan, et vastav eelnõu jõuab ka sel poolaastal riigikokku jõuab,” sõnas Holsmer. Samuti on päevakorras töötajate spordikuludelt teatavas ulatuses erisoodustusmaksu kaotamine.

“Kaubanduskoda on koos teiste ettevõtlusorganisatsioonide ja ministeeriumitega ette valmistamas nullbürokraatia projekti ehk pakkumas muudatusi, mis lihtsustaks ettevõtjate ja riigi omavahelist suhtlemist,” lausus Holsmer. “Neid ettepanekuid on tehtud sadu ja ootan, et valitsuse poolt saadetakse konkreetsed seadusmuudatused võimalikult kiiresti riigikogule arutamiseks.”

Rahanduskomisjon kohtus kaubandus-tööstuskoja esindajatega. Vasakul laua otsas on vasakult kaubanduskoja peadirektor Mait Palts ja kaubanduskoja president Toomas Luman. Paremal laua otsas on rahanduskomisjoni esimees Remo Holsmer.  Foto: Erik Peinar/Riigikogu

Mida veel kohtumisel arutati, loe pikemalt raamatupidaja.ee-st.

Hetkel kuum