Pille Ivask • 8 aprill 2016

Cameron tunnistas seotust Panama paberite skandaaliga

David Cameron  Foto: epa

Suurbritannia peaminister David Cameron lausus eile, et tal oli osalus oma isa offshore-investeerimisettevõttes, vahendab Reuters.

Cameron lausus, et tal oli osalus Blairmore’i fondis, ent ta müüs oma osakud maha 2010. aastal enne peaministriks saamist.

„Meil oli 5000 Blairmore Investment Trusti aktsiat, mille müüsime maha 2010. aasta jaanuaris. Need oli väärt umbes 30 000 naela,“ lausus ta. „Ma maksin dividendidelt tulumaksu. Sain küll kasumit, ent see summa oli väiksem kui kapitali juurdemaksmise eest maksma peab, mistõttu ma ei tasunud ma kapitalikasumi maksu,“ selgitas Cameron ja lisas, et tema tegevus on igati kooskõlas Suurbritannia maksuseadustega.

David Cameroni isa Ian oli üks kümnetest tuhandetest inimestest, kelle nime mainiti niinimetatud Panama dokumentides. Lekkinud dokumendid näitavad, kuidas rikkad ning kõrgetel ametikohtadel olevad inimesed püüavad makse vältida.

Cameroni pressiesindaja kinnitas eile Reutersile antud intervjuus, et ei Cameron, tema abikaasa ega lapsed ei saa offshore-fondidest praegu kasu.

Hetkel kuum