Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Y2K viinad korjati poelettidelt

  Viin Y2KFoto: Eiko Kink

  Maksuamet korjas Kohtla-Järve mitmes kaupluses müügilt AlcorDistillery ühe menukama viina Y2K pudelid.

  Müügilt korjamise põhjus on valed maksumärgid.
  AlcorDistillery keeldus Äripäevaga suhtlemast. Juhatuse esimees Mihhail Bebnev viskas toru hargile enne, kui jõudis ära kuulata teema, millest soovitakse temaga kõneleda. Toote- ja sertifitseerimisjuht Marjanne Kask viibis tööst eemal ja keeldus samuti küsimustele vastamast. Maksuamet lubas teemat küll kommenteerida, aga tänase tööpäeva jooksul ameti vastuseid toimetusse ei laekunud.  
  ASi Assoll Kohtla-Järve kaupluse Astar-4 juhataja Olga Razumova rääkis, kuidas AlcorDistillery müügiesindaja, keda ta juba varem tundis, tuli pakkuma Y2K viina soodushinnaga. Kaupluse juhataja jaoks oli see esimest korda AlcorDistillerylt kaupa vastu võtta, kuid ta mõtles, et miks mitte ja võttiski kastitäie müüki.
  Mai keskel tuli maksuamet Astar-4 kauplusse kontrollreidi tegema ja võttis müügiletilt kaasa AlcorDistillery viis viimast Y2K viinapudelit. “Ma uurisin, milles on asi. Maksuamet ütles, et nendel pudelitel on maksumärk aegunud ja neid pudeleid oleks tohtinud müüa ainult kuni veebruarini,“ rääkis Razumova.
  Nõuab tarnijalt vastutust
  Äripäevale teadaolevalt lasti müügiesindaja (nimi toimetusele teada) mõni päev hiljem tööülesannete mittetäitmise pärast lahti, mille ta vaidlustas töövaidluskomisjonis. Mainitud müügiesindaja ei teadnud enda sõnul valedest maksumärkidest midagi. 
  Razumova sõnul peaks maksuameti ära korjatud viis pudelit kauplusele kompenseerima AlcorDistillery. „Hetkel ei ole midagi kuulda olnud. Loodame, et kompenseeritakse,“ lausus ta.
  Razumova lisas, et maksuamet kontrollis ka teiste tootjate viinasid, mistõttu võib arvata, et tegemist oli tavalise kontrollimisega. Tema sõnul peab maksumärgi õigsust kontrollima tarnija, mitte edasimüüja. Äripäev on saanud vihje, et ka Assolli teistes poodides on samal põhjusel viinasid müügilt korjatud. 
  Samuti on Äripäevale teada, et vale maksumärgiga viinapudeleid leiti ka teisest Kohtla-Järve kauplusest, OÜ VB Edu kauplusest, kust maksuamet võttis kaasa viis pooleliitrist Y2K viinapudelit. Seal oli probleem, et 0,7-liitrisel Y2K viinapudelil oli peal sama viinamargi 0,5-liitrise pudeli maksumärk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Tõnu Mertsina: ettevõtete kasvuväljavaade halveneb
Ettevõtetel on üha keerulisem suunata oma suureks paisunud kulusid edasi teistele ettevõtetele ja lõpptarbijatele, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtetel on üha keerulisem suunata oma suureks paisunud kulusid edasi teistele ettevõtetele ja lõpptarbijatele, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Kristiina Saal: viis soovitust, kuidas leida meeskonda õiged inimesed
Värbamiskuulutuste põhjal pakub sageli tööd maailma ägedaim ettevõte. Selgem sõnum ning oma eripärade tundmine töötab paremini, kirjutab CVO Recruitmenti värbamispartner ja juhtgrupi liige Kristiina Saal.
Värbamiskuulutuste põhjal pakub sageli tööd maailma ägedaim ettevõte. Selgem sõnum ning oma eripärade tundmine töötab paremini, kirjutab CVO Recruitmenti värbamispartner ja juhtgrupi liige Kristiina Saal.
Täna on viimane päev märkida Coopi aktsiaid
Coop Panga uute aktsiate märkimine lõpeb täna kell 16.00. Aktsiate avaliku pakkumise eesmärk on kaasata 15–20 miljonit eurot lisaraha panga edasise kasvu toetamiseks.
Coop Panga uute aktsiate märkimine lõpeb täna kell 16.00. Aktsiate avaliku pakkumise eesmärk on kaasata 15–20 miljonit eurot lisaraha panga edasise kasvu toetamiseks.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kas ennetada tööstressi või tegeleda tagajärgedega?
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Vastvalminud Opeli esindus Peetris vahetab omanikku
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.

Olulisemad lood

Lillekasvatajast gasell katsetab kogu aeg: kui läheb nässu, siis läheb nässu
Tootsi Aiandi üks omanikke ja juht Tarvo Alvet katsetab pidevalt uute lilledega. “Mul on alati selline teatud protsent jäänud riskiks, et katsetan ära – tuleb, mis tuleb, kui läheb nässu, siis läheb nässu,” rääkis ta Äripäeva raadiosaates "Kiired ja vihased".
Tootsi Aiandi üks omanikke ja juht Tarvo Alvet katsetab pidevalt uute lilledega. “Mul on alati selline teatud protsent jäänud riskiks, et katsetan ära – tuleb, mis tuleb, kui läheb nässu, siis läheb nässu,” rääkis ta Äripäeva raadiosaates "Kiired ja vihased".

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.