Venemaa Keskpanga intressikärbe pani rubla langema

10. juuni 2016, 19:50
Rubla
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160610/NEWS/160619956/AR/0/AR-160619956.jpg

Venemaa Keskpank kärpis täna baasintressimäära 0,5 protsendi võrra. Oma otsust põhjendati inflatsiooni stabiliseerumisega, vahendab CNBC.

Venemaa Keskpank kärpis täna baasintressimäära 0,5 protsendi võrra. Oma otsust põhjendati inflatsiooni stabiliseerumisega, vahendab CNBC.

Venemaa Keskpank otsustas baasintressimäära kärpida 0,5 protsendi võrra 10,5 protsendini. Riigis on jätkuvalt väga kehv olukord, sest kiiret inflatsiooni saadab majanduslangus, mis muudab rahapoliitikaga majanduse toetamise väga raskeks.

Eksperdid olid enne keskpanga otsust jaotunud kahte leeri ning konsensust ei olnud. Paljude analüütikute sõnul pole intressimäärade langetamine õigustatud, sest inflatsioon on jätkuvalt kõrge ja Venemaa majandus langeb.

Mais oli Venemaal inflatsioon 7,3 protsenti, selgub keskpanga andmetest. See protsent on püsinud juba kolm kuud järjest. „Keskpanga juhtkond näeb, et trendid on positiivsemad ning inflatsioon on stabiilne. Ootused inflatsiooni osas on vähenenud,“ teatas Venemaa Keskpank oma kodulehel.

„Inflatsiooni aeglustumine lubab prognoosida, et inflatsioon langeb 2017. aasta maiks alla 5 protsendi. 2017. aasta lõpu eesmärk on aga 4 protsenti. Ootuste puhul on arvesse võetud ka keskpanga suhteliselt karmi rahapoliitikat,“ lisas pank.

Dollar on täna rublasse kallinenud 1,12 protsenti ja üks dollar maksab 65,04 rubla. Euro on rubla suhtes tõusnud 0,75 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2016, 19:50
Otsi:

Ava täpsem otsing