Ajakirjanik: Suurbritannia on maailma korrumpeerunuim riik

27. juuni 2016, 12:30
Tuntud ajakirjanik peab Suurbritanniat maailma korrumpeerunuimaks riigiks.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160627/NEWS/160629818/AR/0/Suurbritannia.jpg

Aastaid Itaalia maffia kuritegusid paljastanud uuriva ajakirjaniku Roberto Saviano sõnul on Suurbritannia maailma korrumpeerunuim riik.

„See pole bürokraatia, see pole politsei, see pole poliitika, aga mis on korrumpeerunud, on kapital,“ vahendab The Independent Saviano sõnu. Ajakirjanik põhjendas, et 90 protsenti Londoni kapitaliomanikest on oma peakorteri viinud offshore’i. Läbi Jersey ja Kaimani saarte pääseb kriminaalne kapital Euroopasse ja Suurbritannia laseb sel juhtuda, sõnas ta.

Saviano nentis kuu aega tagasi, et kui peaks toimuma Brexit, siis see muudab Suurbritannia veelgi kergemaks sihtmärgiks organiseeritud kuritegevusele. Tema ennustuse kohaselt saavad Brexiti järel senisest rohkem võimu Katari, Mehhiko ja Vene maffia. Saviano tõi esile, et Suurbritannia päritolu HSBC pank on USA valitsusele maksnud 2 miljardi euro ulatuses trahve, kuna tunnistas, et pesi narkokartellide ja Iraani ettevõtete raha. „Meil on tõestus, meil on tõendid,“ sõnas ajakirjanik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2016, 12:30
Otsi:

Ava täpsem otsing