• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Krediidipank: USA sanktsioonid kehtisid juba varem

  USA sanktsioonid on kehtinud Krediidipangale alates 2014. aastast, teatas pank pressiteates.

  Eile selgus, et USA laiendas Venemaale kehtestatud sanktsioone, mis puudutavad ka Eesti Krediidipanka.
  Krediidipank saatis täna oma selgituse, kus kirjutab, et USA kehtestas 2014. aastal sanktsioonid Moskva Pangale (praegu BM Bank) Venemaa tegevuse tõttu Ukrainas. Sanktsioonid piiravad USA ettevõtete ja isikute tehinguid sanktsioonide all olevate Venemaa pankadega. See tähendab, et BM Pank ei saa emiteerida võlakirju ega kaasata kapitali USA ettevõtetelt ja isikutelt, seisis pressiteates.
  Eestis tegutseva Krediidipanga seos sanktsioonidega tuleneb asjaolust, et BM Bank on Krediidipanga enamusaktsionär üle 59% osalusega. "Kuigi ka varasema direktiiviga laienesid USA sanktsioonid kõikidele BM Banki tütarettevõtetele, pidas USA nähtavasti vajalikuks sanktsioneeritud pankade üle 50% osalused välispankades nimeliselt välja tuua, et USA ettevõtetel ja isikutel oleks lihtsam sanktsioonide rakendamist jälgida," selgitas pank.
  Samas kinnitati, et Krediidipanga klientide arveldusi ega panga igapäevast tegevust USA sanktsioonid ei mõjuta. Krediidipank ei ole emiteerinud ega ka ei planeeri emiteerida võlakirju USA investoritele.
  Euroopa Liidu kehtestatud samalaadsed sanktsioonid Eesti Krediidipanka ei hõlma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.