Krediidipank: USA sanktsioonid kehtisid juba varem

02. september 2016, 10:54
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160902/NEWS/160909949/AR/0/Krediidipank.jpg

USA sanktsioonid on kehtinud Krediidipangale alates 2014. aastast, teatas pank pressiteates.

Eile selgus, et USA laiendas Venemaale kehtestatud sanktsioone, mis puudutavad ka Eesti Krediidipanka.

Krediidipank saatis täna oma selgituse, kus kirjutab, et USA kehtestas 2014. aastal sanktsioonid Moskva Pangale (praegu BM Bank) Venemaa tegevuse tõttu Ukrainas. Sanktsioonid piiravad USA ettevõtete ja isikute tehinguid sanktsioonide all olevate Venemaa pankadega. See tähendab, et BM Pank ei saa emiteerida võlakirju ega kaasata kapitali USA ettevõtetelt ja isikutelt, seisis pressiteates.

Eestis tegutseva Krediidipanga seos sanktsioonidega tuleneb asjaolust, et BM Bank on Krediidipanga enamusaktsionär üle 59% osalusega. "Kuigi ka varasema direktiiviga laienesid USA sanktsioonid kõikidele BM Banki tütarettevõtetele, pidas USA nähtavasti vajalikuks sanktsioneeritud pankade üle 50% osalused välispankades nimeliselt välja tuua, et USA ettevõtetel ja isikutel oleks lihtsam sanktsioonide rakendamist jälgida," selgitas pank.

Samas kinnitati, et Krediidipanga klientide arveldusi ega panga igapäevast tegevust USA sanktsioonid ei mõjuta. Krediidipank ei ole emiteerinud ega ka ei planeeri emiteerida võlakirju USA investoritele.

Euroopa Liidu kehtestatud samalaadsed sanktsioonid Eesti Krediidipanka ei hõlma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. September 2016, 10:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing