Kuidas mõõdab Sorainen oma advokaadibüroo tootlikkust?

Aku Sorainen jagab nippe.  Foto: Andras Kralla
Alyona Stadnik • 20. oktoober 2016 kell 4:15

Advokaadibüroo Sorainen looja Aku Sorainen rääkis intervjuus Äripäevale, et tootlikkust saab mõõta isegi advokaadibüroos ning andis kaks juhist, kuidas tema seda teeb.

Kellegagi liitumist Eesti suurimal majanduskonverentsil Äriplaan 2017 osalenud Sorainen ei plaani.

Kuidas teie ettevõttes tootlikkusega on? Kas seda saab advokaadibüroos mõõta?

Jah, me mõõdame väga palju tootlikkust oma büroos. Meil on kaks viisi tootlikkust kasvatada. Esiteks, teha rohkem tööd ehk pikemaid tööpäevi. Aga seal tuleb piir vastu, sest päevas on ainult 24 tundi. Teine variant on tõsta rohkem professionaalsust ning lihvida seda terves organisatsioonis. Et suudetaks teha kõiki asju esimesel korral õigesti.

Millised on teie hinnangul õigusturu suurimad väljakutsed?

Ma ei tea, kas siin on erilisi väljakutseid, pigem on huvitav aeg. Viimasel paaril aastal on toimunud suur konsolideerumine, tekkinud kolm väga suurt bürood, ja siis on pikk tee ja siis on palju keskmise suurusega büroosid. Huvitav on näha, kuhu see viib.

Millal büroo Sorainen kellegagi liitub?

Meil ei ole soovi ega vajadust kellegagi liituda. Oleme rahul oma turupositsiooniga ja jätkame selle struktuuri, firma ja meeskonna lihvimist.

Kristen Michal rääkis, et tuleks investeerida valdkondadesse, mis kasvavad, tuues näitena IT-sektorit. Kui palju teie investeerimisega tegelete ja kuhu investeerite?

Meil advokaadibüroos on kõige suuremad investeeringud inimestesse ja nende koolitustesse. Teine valdkond on IT. See on selge, et advokaadi tööd muudab järjest rohkem tehisintellekt ehk kergemat juuratööd hakkavad tegema arvutid, peame olema selles muutuses kaasatud, peame mõistma seda arengut ja kasutama kohe algusest peale.

Hetkel kuum