• Jaga lugu:

  Elon Musk tahab orbiidile saata üle 4000 sputniku

  Elon Musk tahab orbiidile saata üle 4000 sputniku.Foto: EPA

  Elon Muski SpaceX esitas USA riiklikule sideametile taotluse lubada saata orbiidile 4425 internetisputnikut.

  SpaceXi sputnikud kaaluvad 386 kg ja need kulgeksid orbiidil kõrgusel 1150 kuni 1325 km. Need on mõeldud tagama Maa igasse punkti interneti kiirusega kuni 1 GB sekundis, viivitusega 25-35 ms. Sputnikud toimivad kohanduvvõrguna, suunates vabad kanalid sinna, kus on enim aktiivseid kasutajaid. Iga satelliit katab 2120 km ala.
  Projekti täpne käivitusaeg pole veel teada, kuid plaan on esimeses etapis üles saata 800 tehiskaaslast, mis võimaldab katta täielikult USA territooriumi. Sputnikute tööiga on viis kuni seitse aastat, pärast mida peaksid need eemalduma orbiidilt ja atmosfääris ära põlema.
  Praegu on Maa orbiidil 1400 töötavat sputnikut.
  Muskile kuuluv ettevõte pole ainus, mis on teatanud internetisatelliite kosmosesse lennutamise kavast. Sarnase avaldusega on välja tulnud ka Boeing ning OneWeb, mille taga seisab lennukitootja Airbus.
  SpaceXi rajas 2002. aastal endine PayPali maksesüsteemi omanik Elon Musk. Firma on keskendunud erakosmoseärile, luues korduvkasutusega raketikandjaid ja kavandades huvilistele kosmoselende. SpaceXi raketikandja Falcon on neli korda edukalt maandunud mehitamata ookeaniplatvormile ning kaks korda kosmodroomile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.