Äripäev • 5. detsember 2016 kell 7:32

Hansabuss ostis konkurendi

Hansabussi juhatuse liige Neeme Tammis.  Foto: Andres Haabu

AS Hansabuss teatas, et omandas 74-protsendilise enamusosaluse Eesti bussitranspordiettevõttes Samat AS, mis pakub reisijateveo teenuseid siseriiklikel avalikel ja kommertsliinidel ning tellimusreisidena.

Äripäev kirjutas juba oktoobris, et Hansabuss tahab osta Harjumaa bussifirma Samat ning et enne seda laiendas Hansabuss haaret Lätis. Tehingu hind on vastavalt poolte kokkuleppele konfidentsiaalne.

Hansa Grupi juhatuse liikme Neeme Tammise sõnul tugevdab ettevõte ostutehinguga oma positsiooni Eesti bussitranspordi turul. Samati senine suuromanik ja juhatuse liige Mart Prikk jätkab Samati nõukogus ja jääb ettevõttega aktiivselt seotuks.

Samati uuteks juhatuse liikmeteks saavad seni ettevõtte juhtimise juures tegev olnud Karel Prikk ning Hansabussi Eesti transpordi- ja logistikaosakonna juhataja Kalmar Meidla.

Samat AS teenindab peamiselt Harjumaal kommerts-, maakonna- ja valla siseliine, samuti pakub tellimusveo teenust. Samati käibeprognoos 2016. aastaks on ligikaudu 3 miljonit eurot. Ettevõttes töötab üle 80 inimese. Samati bussiparki kuulub kokku 51 bussi, millest 35 on suured ja 16 väikebussid. Tehingu tulemusena suureneb Hansabussi kontserni aastakäive üle 20 miljoni euroni, töötajate arv üle 500 inimese ning masinapark üle 320 sõiduki.

Hansabussi kontserni kuuluvad emaettevõte Hansabuss AS ning tütarettevõtted Hansa Bussiliinid AS, Samat AS, Hansabuss Latvia SIA, Tukuma Auto SIA ja Tutransauto SIA. Hansabuss kuulub Hansa Gruppi (NTH Holding OÜ), kus tegutsevad Hansarent OÜ ja Baltic Mobility OÜ (Europcar Eesti, Läti ja Leedu ning Interrent Eesti, Läti ja Leedu) ning AS Iv Pluss. Hansa Grupi konsolideeritud kogutulu on üle 35 miljoni euro aastas ning grupi ettevõtted annavad Baltikumis tööd üle 600 inimesele.

Hetkel kuum