• Jaga lugu:

  Veofirma juht: maks annab suure löögi

  Raskeveokeid ootab teemaks.Foto: Raul Mee

  "Tegu on otsese kuluga ja suure tõenäosusega maksab selle kinni tarbija," kommenteeris valitsuse veokimaksumõtet EST-Trans Kaubaveod AS tegevjuht Reio Engman.

  Valitsus kavandab 2018. aastaks teekasutusmaksu üle 12 tonnistele veokitele, mille päevamäär oleks esialgse plaani järgi 10–12 eurot ja aastatasu 700–1300 eurot.
  Engmani sõnul pole ükski hinnatõus rõõmustav teade. Näiteks EST-Transile tähendaks Engmani sõnul uus maks ca 1000-1200 eurost päevakulu ja 70 000-130 000 eurost aastatasu.
  Üle 12tonniste veokitega transpordivedusid pakkuvate ettevõtete vahel uus maks kellegile konkurentsieelist Engmani sõnul ei anna. Küll aga leidis ta, et maks võib nõrgemad ettevõtted turult minema tõugata.
  Konkurentsieelis tekib tema hinnangul väiksematele, alla 12tonniste veokitega kaupa vedavatele ettevõtetele. "Üritatakse sõita väiksemate autodega, kellel teemaksu ei ole. See on selge, et mingi kaubavedu liigub sinna ära," leidis Engman.
  EST-Transi sõnul neil aga alla 12-tonniseid veokeid ei ole. "Meie saame kindlasti maksu tõttu väga suure löögi," arvas Engman. "Neile, kes veavad 10tonniste autodega, nende jaoks ei muutu suurt midagi," leidis ta. Veoautode mass algab Engmani sõnul isegi kaheksast tonnist või isegi altpoolt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.