Sirje Rank • 1. veebruar 2017 kell 6:16
Uudised
Ainult tellijale

Swedbanki ähvardab mitmemiljardine trahv

Swedbanki ähvardab huvide konflikti tõttu miljarditesse Rootsi kroonidesse ulatuv trahv.  Foto: Reuters/Scanpix

Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutab täna, et läinud aastal mitmest skandaalist räsitud Swedbank võib saada Rootsi finantsinspektsioonilt maksimaalselt kuni neli miljardit Rootsi krooni trahvi.

Milles asi? Rootsi Finantsinspektsioon algatas uurimise, kui Dagens Industri avaldas ajavahemikus 2015-2016 rea artikleid Swedbanki juhtkonna kinnisvaraäri kohta, mida endine finantsjuht Göran Bronner, suurettevõtete panganduse juht Magnus Gagner-Geeber ja tootejuht Jonas Eriksson pangatöö kõrvalt ajasid. Eraäri paljud kliendid olid ka panga kliendid. Kriitika oli, et pangal pole huvide konflikti puudutavad sisereeglid paigas. Dramaatiliselt lahkus läinud aastal päeva pealt ka kontserni juht Michael Wolf ning seejärel panga nõukogu esimees Anders Sundström.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum