Ossinovski lubab haiglad liistule tõmmata

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski arvates on haiglate rahakasutusele seni liiga leebelt vaadatud.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 5. aprill 2017 kell 14:23

Terviseminister Jevgeni Ossinovski leiab, et suurhaiglate rahakasutus on võrreldes samas suurusjärgus riigifirmadega seni tähelepanu alt liiga väljas olnud.

Riigikogu infotunnis küsis reformierakondlane Urmas Kruuse tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskilt, kas ta suudab korralageduse haigekassas välja selgitada ja välja juurida. „On täiesti hullumeelne anda raha juurde süsteemi, kus iga päev põhimõtteliselt röövitakse ja patsiendid ei pääse arsti juurde,“ lisas Kruuse.

Ossinovski ütles, et see ei ole juhuslikult juhtunud, et tervishoiusektoris on viimasel ajal politsei natuke aktiivsemalt toimetanud kui varem. „Ma arvan, et see tähelepanu on hädavajalik. Ma arvan, et korruptsioon tuleb tervishoiusüsteemist välja juurida ja ma arvan, et esimesed sammud, mis selles suunas on astutud, on väga positiivsed,“ ütles ta.

„Ma arvan, et me oleme ka natuke liiga lihtsasti vaadanud seda, kuidas kulutatakse tervishoiuraha tervishoiuasutustes, mille eelarved on kümnetes miljonites, kahe suurem haigla eelarve on üle 100 miljoni euro. Ja see, kui palju me oleme pööranud tähelepanu mõnele riigifirmale näiteks selles kontekstis, jätnud tähelepanuta tervishoiuasutused, ma arvan, ei ole õigustatud. Selles osas me kindlasti oleme saanud süsteemi puhtamaks, aga see töö alles käib,“ lubas Ossinovski.

„Nagu teada, haigekassa viimaste sündmuste väljatulemiste valguses tellib erakorralise auditi, mida nõukogu liige Maris Lauri ka ette valmistab auditikomitees. Ma usun, et ka seal saab see praktika välja juuritud. Nii et see on kindlasti meie vaatest hädavajalik. Nagu öeldud, see on äärmiselt ebaõiglane, kui niigi vähest raviraha keegi kasutab isiklikuks rikastumiseks. Meie poolt on täielik nulltolerants sellele ja me töötame selle nimel, et seda välja juurida.“

Hetkel kuum