Äripäev • 25. mai 2017 kell 9:23

Pevkur ja Michal: Ratas ei saa hakkama

Reformierakonna juht Hanno Pevkur.  Foto: Andras Kralla

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur teatas, et peaminister Jüri Ratas peaks pidevate skandaalide tõttu tagasi astuma. Riigikogu liige Kristen Michal lisas, et kahe näoga Keskerakonnal tuleb valik teha.

Pevkur nentis pressiteate vahendusel, et Keskerakonna skandaalidel ei näi lõppu tulevat. "Savisaare korruptsiooniskandaal, Martin Repinski ametist viinud valetamise skandaal, Mailis Repsi Sputniku skandaal, Taavi Aasa Linnahalli korruptsiooniskandaal, Oudekki Loone ja Olga Ivanova 9. mai skandaal, Mihhail Korbi tagasiastumiseni viinud NATO skandaal, Arvo Sarapuu prügikorruptsiooni skandaal ja Yana Toomi korduvad visiidid sõjakurjategija Assadi juurde näitavad ilmekalt, et Jüri Ratas ei kontrolli ei valitsuses ega oma erakonnas toimuvat,“ lausus Pevkur.

„Ka Keskerakonna sõnumid Eesti ja Vene meediale liiguvad jätkuvalt ristivastupidises suunas. Tehku oma valik ära, millist suunda nad esindavad. Üheaegselt nii Kremli kui Euroopa sõnumitega Eesti valitsuses olla ei saa," lausus Reformierakonna esimees.

Riigikogu liige Kristen Michal märkis, et uudis Arvo Sarapuu kahtlustusest ei üllata, sest prügimajandusega on pahandused Tallinnas juba pikalt.

"Kuid prügi ja Arvo Sarapuu on vaid väike osa Tallinnas ja riigis Keskerakonna loodavatest probleemidest. Jüri Ratas on pikalt põigelnud vastutuse eest, justkui ta ei tunnekski Tallinna keskerakondlasi. Pole kunagi näinud, ütleb kehakeel, alati kui küsime. Tallinna TV, venekeelse propaganda tellimine – miljonid. Ühistupank – kõrge palk asjaosalistele, ei enamat. Prügimajandus, mille lõhnabukett meile suvel ja sügisel täies ulatuses avaneb," loetles ta. 

Michal ütles pressiteate vahendusel, et riigis on Keskerakond kahe näoga, aga Keskerkaonnal tuleb teha valik. "Kõigi kallim olla ei saa," ütles ta.

Hetkel kuum