• Jaga lugu:

  Prokurör: ametnikud viisid Sarapuu soove ellu

  Riigiprokurör Laura Feldmanise sõnul ei ole praegu alust arvata, et Sarapuu kriminaalasjas kahtlusaluste ring lisaks abilinnapeale ning veel kahele inimesele laieneks.

  Feldmanis ei avaldanud, kas Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas või peaminister Jüri Ratas olid kriminaalmenetluse toimumisest varem teadlikud. Samuti ei soovinud ta öelda, kas Aasa on üle kuulatud. "Keda ja kellena me veel üle kuulame, milliseid menetlustoiminguid me teeme, ei ole võimalik kommenteerida," rääkis prokurör pressikonverentsil.
  Suunas otsuseid
  Prokurör märkis, et Sarapuule esitatud kahtlustuse sisu on see, et ta oli seotud Baltic Waste Managementiga, ent samal ajal suunas abilinnapeana otsuseid, mis võimaldasid BWMil Tallinna prügiturul tegutseda. Praeguse kahtlustuse järgi ei ole aga põhjust Sarapuule ette heita otsese kuritegeliku tulu teenimist.
  Ta täpsustas, et tegu pole Sarapuu ainuisikuliste otsustega, vaid ta on neid sisuliselt suunanud – ellu on abilinnapea soovid viinud talle alluvad ametnikud ja ametkonnad.
  Lisaks Sarapuule on kahtlustuse saanud ka prügifirma Baltic Waste Managementi (BWM) juhatuse liige Kaido Laanjärv ning Sarapuu väimees, Atko grupi juhatusse kuuluv Margo Tomingas. Praegu on kõik kolm kahtlusalustena 48 tunniks kinni peetud. Kahtlusaluste vahistamine Feldmanise sõnul praeguse seisuga vajalik pole.
  Riigiprokurör ütles, et praegu pole põhjust arvata, et kahtlusaluste ring laieneks, ent tõdes samas, et kriminaalmenetlus on alles algstaadiumis.
  Kersti Sarapuu pole asjasse segatud
  Ajakirjanike küsimustele vastates märkis ta otsesõnu, et Arvo Sarapuu abikaasat, poliitikut ja ärinaist Kersti Sarapuud kahtlustada pole põhjust. "Laekunud informatsiooni kohaselt ei ole Kersti Sarapuul mitte mingisugust puutumust."
  Prokuratuur alustas kriminaalmenetlust 1. märtsil kaitsepolitseiametilt laekunud teabe põhjal. Kui kaua aega ja millist teavet kapo kogunud oli, riigiprokurör avaldada ei soovinud.
  Kui Sarapuu toimingupiirangu rikkumises süüdi mõistetaks, ootaks teda rahaline karistus või kuni kolm aastat vangistust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Naftahinnad jätkavad kiiret tõusu
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.