• Jaga lugu:

  Baumosti müük põrus

  Pankrotistunud Bauschmidti tütarfirma Baumosti otsemüümine ei õnnestunud, nüüd läks firma enampakkumisele.

  „Hinnakäärid olid suured,“ selgitas pankrotihaldur Veli Kraavi, miks paar tõsisemat huvilist pankrotitoimkonda veenda ei suutnud.
  Veel üle-eelmisel nädalal oli õhus lepingu sõlmimine, kuid selleni ei jõutud. Toimkond tahtis ostjat, kes maksaks ettevõtte eest vähemalt 100 000 eurot, kuid pakkumised jäid alla selle.
  Baumost oksjonil
  Praegu on Baumost enampakkumisel tunduvalt madalama alghinnaga ehk 10 000 euroga. Oksjon algab järgmisel esmaspäeval ja lõpeb kolmapäeval.
  Baumost ise lõpetab viimaseid töid ja enamik töötajaid on lahkunud. „Uus omanik peab alustama praktiliselt nullist,“ ütles firma omanik Mait Schmidt.
  Baumosti varasem omanik, praegu Moskvas pensionipõlve pidav Anatoli Kononenko rääkis aprillis Äripäevale, et ta ei usu Baumosti, endise K-Mosti vastupidamisse. „Arvan, et ta sureb. Kõik sõltub tööst ja ainult tööst. Ja tööd ei ole. Enne tegi asjad veel keerulisemaks ka see, et tegemist oli venekeelse ettevõttega,“ lausus Kononenko.
  Jääb suurtele alla
  Kononenko sõnul on Baumostil raske võidelda turul suurte tegijate, näiteks Merko, Lemminkäineni ja Nordeconiga. „Väikestel on väga raske konkureerida selliste „lendavate brigaadidega“, nagu neid nimetan.”
  Kolmkümmend aastat silla- ja tunneliehitajat K-Most omanud Anatoli Kononenko loobus ettevõtlusest ja müüs firma 2015. aastal Mait Schmidtile.
  Baumosti põhitegevusala on raudtee- ja maanteesildade, viaduktide ja tunnelite ehitamine ning remontimine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.