Vassiljev taas ametist prii

Rannar Vassiljev  Foto: Jaanus Lensment, Postimees/Scanpix
Kadi Heinsalu • 18. juuli 2017 kell 9:50

Lühiajaliselt tervise- ja tööminister olnud Rannar Vassiljev lahkub pisut üle poole aasta töötamise järel Viru Haigla juhatuse esimehe kohalt, teatas ettevõte.

Ettevõte teatas, et seoses omanikeringi ning sellest tulenevalt ettevõtte juhtimisstruktuuri ja eesmärkide muudatustega on Viru Haigla aktsionärid ning juhatuse esimees sõbralikult kokku leppinud koostöö lõpetada. Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Vassiljev alustas haiglajuhina tööd eelmise aasta detsembris.

Juuni lõpust on Viru Haigla valdusfirma VH HoldCo OÜ omanikeks Estonian Medical Group OÜ (85%) ja Evensors OÜ (15%).

Nõukokku kuuluvad Igor Pihela, Priit Pihela, Igor Pihela jr, Ermo Kosk ja Vesa-Pekka Juhani Silaskivi. 

Varem oli haigla nõukogu esimees tuntud Lääne-Virumaa piirituseärimees Arvo Antropov.

Kuni 2015. aastani oli haigla omanik seal ka arstina töötav Aivar Kuusik, kes tegi ajalugu, erastades haigla omal ajal ainsa haiglana Eestis

Vassiljev ütles pressiteatele kommentaariks, et ettevõte on praegu tugevamas seisus kui kunagi varem. "Tööd ja lähitulevikus algavad ehitusprojektid on rahaga kaetud ning uued omanikud valmis ja võimelised ettevõtte tegevusse aktiivselt ja edukalt panustama. Seetõttu saan juhtohjad rahuliku südamega üle anda, olles veendunud, et Viru Haigla suudab ellu viia algatatud projektid Tapal, Loksal ning Tallinnas ja alustada tulevikus uutega." 

Pressiteates ei öeldud, kellest saab ettevõtte uus juht. Äripäeva Infopangast Viru Haigla ASi nimelist ettevõtet ei leiagi, küll aga juhib andmebaasi andmetel Vassiljev Tapa Haiglat, mis pole mullust majandusaruannet esitanud. Üle-eelmisel aastal oli ettevõtte käive ligi miljon eurot.

Viru Haigla AS tegutseb tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande valdkonnas Põhja-Eesti piirkonnas, pakkudes tööd ligi 400 inimesele. Haigla kontserni kuuluvad Karell Kiirabi, Viru haigla, tervisekeskusi ja hooldekodusid, s.h Nõmmel uut hooldekodu arendav Nõmme Hooldekodu OÜ.

Hetkel kuum