Pertens: igaüks võib kelmusekahtlustuse saada

Trev-2 Grupp AS juht Sven Pertens  Foto: Andres Haabu

Ehitusettevõtjate liit arutab Kaupo Kolsari kelmusekahtlustuse küsimust alles sügisel, teatas liidu juhatuse liige Sven Pertens.

Täna kirjutas Eesti Ekspress, et Anders Tsahkna ja Keila hoolduskeskuse 3,9 miljoni euro suuruses soodustuskelmuse kahtlustuses on kahtlustus esitatud ka mitmele ehitusettevõtjale, sealhulgas Astlanda Ehituse juhile ja ehitusettevõtjate liidu esimehele Kaupo Kolsarile.

Teedeehitusfirma Trev-2 juht ja ehitusettevõtjate liidu juhatuse liige Sven Pertens ütles, et Kolsar teatas liidu juhatust kelmusekahtlustuse saamisest e-kirja teel. Juhatus otsustas, et arutab seda liidu esimesel erakorralisel koosolekul, mis toimub septembris. Koosolekul otsustatakse ka see, kas liidule oleks kasulikum, kui Kolsar astuks juba uurimise ajal esimehe kohalt tagasi.

Pertens ütles, et nii kaua, kuni Kolsarit pole süüdi mõistetud, ei taha ta kahtlustuse kohta mingit seisukohta võtta. Samuti ei osanud Pertens öelda, milline on Kolsari enda hoiak, kuna ta teatas kahtlustusest kirja teel.

„Kahtlustuse võib saada tegelikult igaüks, kes otseselt või kaudselt selliste protsessidega kokku satub. Ei tahaks hakata spekuleerima, mis seal tegelikult taga on,“ ütles ta.

Pertensil lasub ka endal aprillist saati kahtlustus soodustuskelmuse katsele kaasaaitamises, kuid ta eitab igasugust süüd. Nimelt esitas Pertens prokuratuuri süüdistuse järgi ettevõtte juhatuse liikmena teadlikult valedokumente, et aidata teise ettevõtte esindajal pettuse teel saada toetust sihtasutuselt Keskkonnainvesteeringute Keskus, vahendas ERR.

Juhatuse liikmed lakoonilised

Merko Ehituse juhatuse esimees ning ehitusettevõtete liidu juhatusse kuuluv Keit Paal teemat Äripäevale kommenteerida ei soovinud. „Me ei pea õigeks ega vajalikuks meedias kommenteerida Kaupo Kolsarile ning Taivo Tähele esitatud kahtlustusi ja antud kriminaalasja,“ kirjutas meili vahendusel Merko kommunikatsiooni- ja turundusjuht Merit Kullasepp.

Samuti ei soovinud teemat kommenteerida Nordecon AS-i ja ehitusettevõtete juhatuse liige Erkki Suurorg, viidates, et kuna ta pole üksikasjadega kursis, ei saa ta teemat kommenteerida.

Hetkel kuum