Märt Belkin • 20. juuli 2017 kell 9:15

Sõerd: oli tunda, et Tallinkiga midagi toimub

Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (Reformierakond).  Foto: Raul Mee

Kümmekond aastat tagasi Tallinki hotelliäri juhtinud laevafirma praegune väikeaktsionär Aivar Sõerd nendib, et juba eelmisel nädalal oli tunda, et Tallinkiga midagi toimub, ent kindlat pole veel midagi.

"Kuna mul on portfellis ka Tallinki aktsiaid, siis ma ikka vaatan, mis toimub," rääkis parlamendisaadik Sõerd. Kui eelmise nädala lõpus läks aktsiahind euro peale üles, tundus see tema sõnul nii hea, et tekkis juba mõte, et hakkaks otsast euroga müüma.

"Tänase teadmisega muidugi läks hästi, et müüma ei hakanud," naeris Sõerd. Juba siis oli märgata, et midagi toimub – käibed olid suured ja hind kerkis korralikult. Majanduslikku põhjust aga polnud.

Viimase kuu suurele kauplemisaktiivsusele ja kiirele hinnatõusule on tähelepanu juhtinud ka teised väikeaktsionärid. "Üllatav oli juba see, et Tallinki ex-dividendi päeval kaubeldi aktsiaga kohati samal hinnatasemel, mis eelmisel päeval," märkis eile riigikogu liige Toomas Kivimägi.

Kõik on võimalik

Sõerd tõdes siiski, et võimalikud on kõik stsenaariumid – ka see, et mingit tehingut üldse ei toimu. "Aga kui Tallink peaks päriselt börsilt ära minema, siis jääb meil siin väärtpaberiturul ikka väga hõredaks," märkis ta.

Eile pärast kauplemispäeva sulgemist teatas Tallinki nõukogu börsile, et otsustas käivitada protsessi strateegiliste valikute leidmiseks, mis võib tähendada uute suuromanike leidmist.

Täna reageeris Tallinki aktsia järsu tõusuga ning pisut enne keskpäeva kauples 1,07 euro juures, mis on eilsega võrreldes enam kui 8% tõus. Kaupa on aktsiaga hommikul tehtud üle 600 000 euro eest.

Hetkel kuum