Äripäev • 2. august 2017 kell 8:41

Tsahkna kohtuprotsess nihkus novembrisse

Prokuratuur heidab Anders Tsahknale ja veel kahele süüdistatavale ette kinnistut omava osaühingu väljaviimist ASi varakoosseisust, mis põhjustas ettevõtte pankroti.  Foto: Raul Mee

Harju maakohtu teatel lükkus täna jätkuma pidanud protsess meditsiiniäris tegutseva ekspoliitikust ettevõtja Anders Tsahkna ja tema kahe kaassüüdistatava üle ühe süüdistatava kaitsja põhjendatud taotluse alusel 10. novembrile.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab kunagisest reformierakondlasest ekspoliitikut Anders Tsahknat usalduse kuritarvitamisele kaasaaitamises, Leho Tamveret usalduse kuritarvitamises ja võlgniku varalise seisundi teadvas kohustustevastases kahjustamises, millega on põhjustatud võlgniku maksevõime oluline vähenemine, ning Kaidi Vainolat sellele kaasaaitamises.

Süüdistuse kohaselt sõlmis Tamvere Sillen Konsultatsioonide, Hiiu Ravikeskuse ja PJV Hooldusravikeskuse juhatuse liikmena 2012. aastal lepinguid, millega võttis Sillen Konsultatsioonidele rahalisi kohustusi 3,5 miljoni euro ulatuses. Lisaks süüdistatakse Tamveret selles, et ta võõrandas Vainola kaasabil Hiiu Ravikeskuse varaks olnud Sillen Konsultatsioonide osa ja põhjustas sellega Hiiu Ravikeskuse maksevõime olulise vähenemise.

Keskkriminaalpolitsei käivitas kriminaaluurimise 2012. aasta lõpus, uurimist juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Tsahkna suhtes jõustus 2014. aasta aprillis kohtuotsus, millega ta jäi süüdi sotsiaalministri nõunikuna töötades dokumendi võltsimises, samuti jäi jõusse talle selle eest mõistetud mõnekuuline tingimisi vangistus.

Hetkel kuum