Infrapunakaamerate turuliider kavatseb Eestis võimsalt kasvada

11. august 2017, 07:00
Tähe moodustumine, pilt on tehtud infrapunakaameraga.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170811/NEWS/170819966/AR/0/AR-170819966.jpg

Maailma suurima infrapunakaamerate müüja Eesti tütarfirma teenis üle 3 miljoni euro kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mõõte-, katse-, ja navigatsiooniseadmete tootmisega tegeleva FLIR Systems Estonia OÜ müügitulu langes 8 protsenti, 32,68 miljoni euroni. Ärikasum langes 287 000 euro võrra, 3,25 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 68 inimest, võrreldes 2015. aastaga kasvas see näitaja kuue võrra. Käive töötaja kohta langes 16 protsenti, 480 558 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 9 protsenti, 1606 euroni kuus.

FLIR Systems Estonia OÜ on FLIR (Forward Looking InfraRed) Systems kontserni Instruments tootmisvaldkonna ettevõte, mis tegeleb termograafiaseadmete (infrapunakaamerate) ja nende detailide valmistamisega, selgub ettevõtte aruandest.

Kusjuures kontserni turuosa ulatub globaalsel infrapunakaamerate turul lausa 60protsendini. Turg oli mullu stabiilne ning müügimahud jäid sisuliselt samale tasemele, kirjutas ettevõte.

„2016. aasta oli FLIR Systems Estonia OÜ-le ettevalmistavaks aastaks uuele kasvuetapile. Alustati mitme uue tooteperekonna tootmise ettevalmistamisega, seda nii instrumentide tootmisvaldkonnas kui ka esmakordselt merenduse ja turvaseadmete valdkonnas,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

FLIR Systems Estonia OÜ emafirma on Rootsi ettevõte Flir Systems Holding AB. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2017, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing