Mait Kraun • 24 august 2017

Ramm Ehitus lõikas kasu ehitusturu kasvust

Ramm Ehituse juht Priit Raud.  Foto: Eiko Kink, Äripäev

Ramm Ehitus lõikas ehitusturu kasvust kasu ning paisutas käivet poole võrra. Ka kasum suurenes tublisti.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elamute ja teiste hoonete ehitusega tegeleva RAMM Ehituse OÜ käive kasvas eelmisel aastal 50 protsenti, 15,08 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum kasvas 31 protsenti, 698 912 euroni.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 17 inimest, mis on aasta varasemast 2 võrra rohkem. Käive töötaja kohta kasvas 33 protsenti. Keskmine brutotasu tõusis 5 protsenti, 2290 euroni kuus.

Esialgsetel andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted eelmisel aastal Eestis ja välisriikides kokku 2,1 miljardi euro eest, mis oli 3 protsenti rohkem kui 2015. aastal. Ehitusmaht kasvas pärast kaheaastast langust, kirjutas ettevõte aruandes.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Ettevõtte tellimustes domineeris erasektor ja üle poole ehitusmahust moodustas elukondlik kinnisvara,“ kirjutas RAMM Ehituse tegevusaruandes. Peamisteks valminud objektideks olid Tehnopoli büroohoonete rekonstrueerimine, äripindadega korterelamu Mardi tn 9, kaubanduskeskuse „Pärli keskus“ rekonstrueerimine Maardus ja Kauri ridaelamute arendusprojekti esimene etapp.

Ettevõtte omanikud on Paut OÜ (70 protsenti), Figuurid Invest OÜ (22,5 protsenti) ja Manila Trust OÜ (7,5 protsenti). Paut OÜ omanik on Priit Raud, mis tähendab, et 70 protsenti RAMM Ehitusest kuulub talle. Mullu võeti ettevõttest 100 000 eurot dividende. Sama palju dividende võeti ka 2015. aastal.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum