Ratas: pole aeg jääda loorberitele puhkama

28. september 2017, 10:01
Peaminister Jüri Ratas
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170928/NEWS/170929693/AR/0/AR-170929693.jpg

Peaminister Jüri Ratas ütles konverentsil Äriplaan 2018, et ehkki oleme näinud tänavu korralikku majanduskasvu, ei ole aeg jääda loorberitele puhkama.

Jüri Ratas tõdes, et esimese poolaasta enam kui 5% majanduskasv oli rõõmustav, kuid me peame töötama edasi selle nimel, et saavutada pikaajaline majanduskasv. "See ei ole peidus valitsussektori eelarves, vaid ennekõike erasektori tarkades läbimõeldud innovaatilistes otsustes,“ ütles ta ja lisas, et eelarve kaudu on valitsus vaid pisut kaasa aidanud.

Ta rõhutas, et mõelda tuleb pikaajalises võtmes, kuidas Eesti sissetulekutase jõuab kannule heaolekuriikide sissetulekutasemetele. "Reaalsus on see, et me oleme tootlikkuse tõusule seatud sihtmärkidest maha jäänud. Samas olen veendunud Eesti majanduse vundamendi tugevuses: meil on olemas võimekus, küsimus on selle realiseerimises.“

Ratas ütles, et meil peab olema rohkem eneseusku. "Kui vaadata hinnanguid Eesti majandusele, kipuvad need olema sageli sama hüplikud kui majanduskasv ise. Madala majanduskasvu korral kirume endid maapõhja, kiire majanduskasvu korral maname pildi eesootavast langusest.“

Ta märkis ka seda, et Eesti ja Soome võiksid end tutvustada maailmas ühise investeerimispiirkonnana. "Ma saan aru nendest, kes sooviksid siinkohal näpuga näidata konarlikule koostööle näiteks LNG terminali asukoha osas. Meie eesmärk, et tuleks Eestisse LNG terminal, on selge ja kindel. Mul on sellegipoolest soov, et arutaksime juba praegu konkurentsivõime üle regionaalses kontekstis,“ ütles Ratas.

Ta lisas, et sõlmis hiljaaegu ka ühiste kavatsuste leppe Hyperloop One´iga, et uurida võimalusi, kuidas Eestit ja Soomet üksteisele lähemale tuua. "Tänu uutele tehnoloogiatele saab ulmest ühel päeval olme.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. September 2017, 10:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing