Konkurentsiamet nõuab Tallinnalt jäätmetasu järsku langetust

14. november 2017, 12:55
Prügihunnikud
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171114/NEWS/171119886/AR/0/AR-171119886.jpg

Konkurentsiamet nõuab Tallinna linnavalitsusele tehtud ettekirjutusega tarbijatelt jäätmeveo eest võetavate tasude olulist alandamist, kuna ameti arvates on linn teinud liialt suure juurdehindluse.

Linnaasutus Tallinna Jäätmekeskus on lisanud tarbijatele vahendatava jäätmeveo teenusele põhjendamatult suure juurdehindluse, teatas konkurentsiamet.

Tallinna linnas on jäätmevedu korraldatud võrreldes enamiku teiste Eesti omavalitsustega mõnevõrra erinevalt. Kui tavapäraselt osutab tarbijatele teenust vahetult riigihanke võitnud eraettevõtja, siis Tallinnas vahendab nende eraettevõtjate teenuseid tarbijatele jäätmekeskus.

Põhja-Tallinna, Lasnamäe ja Nõmme veopiirkondades osutab tarbijatele teenuseid seetõttu üksnes Tallinna Jäätmekeskus, lisas amet.

Tallinna Jäätmekeskus ostab eraettevõtjatelt jäätmete veo ja käitlemise teenust sisse ning müüb seda tarbijatele edasi. Sisuliselt on linn võtnud enda kanda tarbijatega arveldamise ja nende üle arvestuse pidamise.

Arvestades konkurentsiolukorras tegutsevate ettevõtjate samalaadseid kulusid ja keskmist kasumlikkust, ei tohiks Tallinna Jäätmekeskus vahendatavate teenuste hinnale lisada üle 15%. rõhutas konkurentsiamet.

Tegelikult on sel ja eelmisel aastal teenuse hinnale aga lisatud ligikaudu 40%, selgub ettekirjutusest. Konkurentsiamet nõuab tasude alandamist 2018. aasta 1. jaanuariks selliselt, et Tallinna Jäätmekeskuse juurdehindlus ei ületaks 15%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2017, 12:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing