Äripäev • 18. november 2017 kell 9:15

Mõntu sadam saab otse riigieelarvest 400 000

Mihkel Undrest  Foto: Dmitri Gerassimov

Enne kohalikke valimisi Keskerakonna Saaremaa piirkonna üle võtnud ja vallavolikogus erakonnale kolm kohta nõutanud Mihkel Undresti firma Mõntu sadam saab riigieelarvest 400 000 eurot “toetust sadama süvendamiseks”.

Saarte Hääl kirjutas, et Mõntu sadam kuulub ettevõtja Mihkel Undrestile, kes astus suvel Keskerakonda, valiti oktoobris 290 häälega Saaremaa valla volikokku ja on nüüd ehitus- ja keskkonnakomisjoni esimees.

Intrigeeriva rea leidis Saarte Hääl riigieelarve seletuskirja 156. leheküljelt. Saarte Hääl küsis, kelle ettepanekul süvendamistoetus eelarvesse kirjutati, majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda seda ei öelnud.

Riigikogu liikme Jürgen Ligi sõnul ei vasta selline rahaeraldus riigirahanduse põhimõtetele ega reeglitele: “Pidevad avaliku raha laevad ühte nii tühja sadamasse vähemalt näeb välja nagu korruptsioon.“

Loe lugu pikemalt Saarte Häälest.

Hetkel kuum