Äripäev • 23. november 2017 kell 7:48

Küberrünnak Uberile seadis ohtu 57 miljoni inimese andmed

Uber  Foto: epa

Eile tuli ilmsiks, et Uberi taksotellimisteenus langes eelmisel aastal massiivse küberrünnaku alla.

Uberi taksotellimise online-teenust tabanud küberrünnaku tulemusena sattusid kurjategijate valdusse nimed, e-aadressid ja mobiiltelefoni numbrid - kokku puudutas see 57 miljoni reisija ja autojuhi andmeid.Küberrünnak tabas ettevõtet läinud aastal, kuid avalikuks tuli see alles nüüd. Meedia teatel maksis Uber häkkeritele 100 000 dollarit (85 000 eurot), et need oma valdusse saadud andmed kustutaks ning hoiaks toimunu saladuses.

Yle kirjutas, et Soome riikliku sideameti hinnangul oli tõenäoline, et häkkerid said ligipääsu ka Soome Uberi kasutajate andmetele. Ameti teatel pole neil aga kavas uurimist alustada, sest Uberi kinnitusel jäid häkkeritele kättesaamatuks krediitkaardiandmed ja inimeste sõiduteekond.

Uber teatas, et tugevdas kohe pärast rünnakut oma küberturvameetmeid. Soome Uberi esindus kinnitas Ylele, et teeb võimudega igakülgset koostööd, kuid keeldus kõnealust juhtumit lähemalt kommenteerimast.

Hetkel kuum