Äripäev • 16. aprill 2018 kell 11:40

Õiguskomisjon toetas jõuametite juhtide jätkamist

Politsei  Foto: Erik Prozes

Riigikogu õiguskomisjon toetas Elmar Vaheri jätkamist politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektorina ning kaitsepolitseiameti peadirektori Arnold Sinisalu jätkamist praegusel ametikohal.

Vaher on PPAd juhtinud 2013. aastast ning tema senine ametiaeg lõpeb 2. mail. Sinisalu on juhtinud kapot samuti 2013. aastast ning tema senine ametiaeg lõpeb 15. juunil. PPA ja kapo peadirektori nimetab valitsus ametisse siseministri ettepanekul.

PPA juhi puhul teeb ametis jätkamise ettepaneku õiguskomisjon, kapo peadirektori puhul kuulati lisaks õiguskomisjonile ära ka riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon, kes toetas samuti Sinisalu kandidatuuri.

Kummagi peadirektori ametiaeg kestab viis aastat.

Hetkel kuum