• Jaga lugu:

  Kas kodutee kasutamise eest raha nõudmine on õigustatud?

  Kruntide tühjana hoidjad raiskavad maksumaksja raha, väidab linnaplaneerimisspets Andres Sevtsuk.Foto: Scanpix/Postimees

  Aprillis paljastas "Pealtnägija", et teeterroristiks nimetatud grusiinist ärimees ostab kokku elurajoonide teid ja veetrasse ning maksustab selle eest jõuliselt sadasid Eesti peresid.

  1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter kommenteerib, et selline äritegevus on moraalselt küll sigadus, kuid seaduse järgi on õigus vara kasutamise eest raha küsida. "Absurdne on, et sama mees seda skeemi juba aastaid kasutab," märgib Vahter. "See näitab, et süsteemis on viga, mille riik on parandamata jätnud."
  Vahteri kinnitusel peaks võõrandamise korral kehtima kohalikule omavalitsusele ja elanikele avalikus kasutuses teedele ja infrastruktuurile ostueesõigus. "Samuti peaks avaliku tee müüki pannud kohtutäitur sellest kohalikku omavalitsust ja elanikke teavitama," lisas Vahter.
  Tema sõnul ei ole õige, et kodutee enampakkumise teade avaldatakse lehenurga avalikes teadaannetes ja sellega asi piirdub. "Ei saa eeldada, et inimesed kõik ilmunud avalikud teadaanded läbi loevad. Huvitatud poolte teavitamine on tahte küsimus. Kui näiteks Tallinnas tehakse teetöid, siis leitakse vastava tänava elanikud aadressi järgi väga edukalt üles," tõi Vahter näite.
  Kui omavahel kokkulepet ei saavutata, siis tuleb minna kohtusse, jätkas Vahter. "Pretsedent sama ärimehe, Konstantin Ivanišvili suhtes on olemas Rae vallast, kus mees nõudis avaliku tee kasutamise eest igalt perelt 50 eurot kuus, kuid pidi kohtuotsusega rahulduma 33 euroga aastas," lisas Vahter pressiteate vahendusel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.