Jaga lugu:

Mugavad kliendid paisutasid hulgimüüja käivet

Kaumees & Ko  Foto: Maarit Eerme

Toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüüja Kaupmees & Ko 2017. aasta käive oli 72,2 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 4,96%. Enim kasvas müügitulu kohaleveo hulgimüügist, vahendas kaubandus.ee.

2017. aastal oli ärikasum 1,3 miljonit eurot ning aasta varem teeniti 1,5 miljonit eurot.

Ettevõtte müügitulu jagunes umbes võrdselt pooleks. Cash & Carry hulgimüügist teeniti 39,3 miljonit eurot ning kohaleveoga hulgimüügist 32,8 miljonit eurot. Võrreldes aasta varasemaga on müügitulu kasvanud just eelkõige kohaleveoga hulgimüügi arvelt.

Kaupmees & Ko kirjutas majandusaasta aruandesse, et nende 2017. aasta eesmärgiks oli turuosa jätkuv suurendamine ja kulude taseme stabiliseerimine. Pearõhk tegevuses oli neil jätkuvalt HoReCa (hotellid, restoranid, toitlustus) ja väikekaupluste teenindamisel.

2017. aastal oli Kaupmees & Ko keskmiselt 240 töötajat, kes said keskmiselt 1110 eurot töötasu. Aastaga kasvas töötajate töötasu keskmiselt 8%.

Jaanuaris 2017 omandas AS Kaupmees & Ko aktsiaemissiooni käigus 51% AS Tridens aktsiakapitalist ning detsembris 2017 suurendas osaluse 78%-ni, omandades senise kolme vähemusaktsionäri aktsiad. Tehingu eesmärk oli tugevdada liidripositsiooni toitlustussektoris ning Eesti HoReCa turul. Tridens esindab Eestis mitut maailma juhtivat joogi- ja toidubrändi. Loe Tridensi ostust täpsemalt SIIT.

2017. aastal ei määranud ega maksnud Kaupmees & Ko aktsionäridele dividende. Ettevõtte juhatusse kuuluvad Mart Relve ja Alar Aasjõe.

Tutvu ettevõtte majandusaastaaruandega SIIN.

Jaga lugu:
Hetkel kuum