• Jaga lugu:

  Aserid lahkuvad Eestist

  Sulev Loo, aserite naftafirma SOCAR Eesti esinduse juht.Foto: Vallo Kruuser, Ekspress Meedia

  Aserbaidžaani riikliku naftakompanii kauplemistiib Socar Trading kavatseb Eesti kontori kulude kärpimise eesmärgil kinni panna.

  Otsus Tallinna kontor, mis pakub IT-, raamatupidamis- ja teisi kontsernisiseseid teenuseid, tuli sellel nädalal, kirjutab Bloomberg. Socari Eesti kontori juht Sulev Loo nõustus Äripäevale kommentaare andma alates esmaspäevast.
  Eesti kontori sulgemine on osa juhtkonna soovist kärpida kulusid keerulises naftaturu olukorras. Nafta ostmine turul ja laos hoidmine kõrgema hinna saamiseni, mida naftakauplejad kutsuvad terminiga contango, on praktikast kadumas ning kasum paljudel kauplejatel vähenenud.
  Socar Tradingu juhi Arzu Azimovi vahetas mais välja Mariam Almaszade. Eelmine juht oli ettevõtte igapäevase kauplemismahu kahekordistanud ning ettevõte kauples aastas 2,1 miljoni barreli ulatuses nafta ja naftasaadustega, millest vaid 400 000 oli emafirma toodang.
  Lisaks Genfi peakontorile on ettevõttel kontorid ka Londonis, Singapuris ja Houstonis. Eelmisel aastal sulges ettevõte kontori Calgarys. 
  Eestisse tuli alles hiljuti
  Eestis tegutseb Socar Trading alles oktoobrist. Selle etteotsa astus Eesti Raudteed mõnda aega juhtinud Sulev Loo, kes hakkas aseritele kontorit arendama. Algselt pidi kontor Eestis kasvama isegi sajainimeseliseks.
  "Gunvori kõrval Eestis samasse sektorisse tulnud Socar rajab siia sajapealise kontori," rääkis EASi välisinvesteeringute keskuse direktor Allan Selirand veebruaris antud intervjuus, oma osa Sulev Loo ja Socari omavahel kokkuviimises oli nimelt EASil. "Socarile tema suhtumine meeldis, ta lubas, et Eestis saab sellise sellise tehingukeskkonna rajada, ning ettevõte haaras sellest kinni," rääkis Selirand toona.
  Socar Trading Services Tallinn OÜ aastaaruanne arusaadavatel põhjustel veel valmis ei ole. Kuid konsolideerimata ja esialgsetel, käibemaksudeklaratsioonidel põhinevatel andmetel oli käive aasta viimases ja tänavu esimeses kvartalis 100 000 eurot. Töötajate arv kontoris kasvas aasta lõpu kolmelt aasta algul kümnele. Tööjõumakse jõuti esimeses kvartalis tasuda 27 303 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaks kriisikärbest, mis vajavad mitut tabavat hoopi
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Järsult suurenenud arvetega toimetulek ja energiapoliitika on probleemid, mis vajavad mõlemad kiireid otsuseid, kuid erinevat lähenemist – neid ei saa ühe ja sama võttega lahendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq suutsid nädala rohelises lõpetada
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Volatiilne nädal lõppes pankade kahetiste tulemustega ja jaemüügi oodatust suurema langusega, vahendab Yahoo Finance.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Konkurent Nuutmann kahtlustab Ekspress Gruppi alatus mängus
Ekspress Gruppi kuuluv piletimüügiäri läks uurimise alla, sest konkurent Piletilevi kahtlustab neid alatute võtete kasutamises. Veel mõni aeg tagasi oli aga Piletilevi see, kes konkurentsiametilt trahvi sai.
Ekspress Gruppi kuuluv piletimüügiäri läks uurimise alla, sest konkurent Piletilevi kahtlustab neid alatute võtete kasutamises. Veel mõni aeg tagasi oli aga Piletilevi see, kes konkurentsiametilt trahvi sai.