Artikkel

  Aserid lahkuvad Eestist

  Sulev Loo, aserite naftafirma SOCAR Eesti esinduse juht.Foto: Vallo Kruuser, Ekspress Meedia

  Aserbaidžaani riikliku naftakompanii kauplemistiib Socar Trading kavatseb Eesti kontori kulude kärpimise eesmärgil kinni panna.

  Otsus Tallinna kontor, mis pakub IT-, raamatupidamis- ja teisi kontsernisiseseid teenuseid, tuli sellel nädalal, kirjutab Bloomberg. Socari Eesti kontori juht Sulev Loo nõustus Äripäevale kommentaare andma alates esmaspäevast.
  Eesti kontori sulgemine on osa juhtkonna soovist kärpida kulusid keerulises naftaturu olukorras. Nafta ostmine turul ja laos hoidmine kõrgema hinna saamiseni, mida naftakauplejad kutsuvad terminiga contango, on praktikast kadumas ning kasum paljudel kauplejatel vähenenud.
  Socar Tradingu juhi Arzu Azimovi vahetas mais välja Mariam Almaszade. Eelmine juht oli ettevõtte igapäevase kauplemismahu kahekordistanud ning ettevõte kauples aastas 2,1 miljoni barreli ulatuses nafta ja naftasaadustega, millest vaid 400 000 oli emafirma toodang.
  Lisaks Genfi peakontorile on ettevõttel kontorid ka Londonis, Singapuris ja Houstonis. Eelmisel aastal sulges ettevõte kontori Calgarys. 
  Eestisse tuli alles hiljuti
  Eestis tegutseb Socar Trading alles oktoobrist. Selle etteotsa astus Eesti Raudteed mõnda aega juhtinud Sulev Loo, kes hakkas aseritele kontorit arendama. Algselt pidi kontor Eestis kasvama isegi sajainimeseliseks.
  "Gunvori kõrval Eestis samasse sektorisse tulnud Socar rajab siia sajapealise kontori," rääkis EASi välisinvesteeringute keskuse direktor Allan Selirand veebruaris antud intervjuus, oma osa Sulev Loo ja Socari omavahel kokkuviimises oli nimelt EASil. "Socarile tema suhtumine meeldis, ta lubas, et Eestis saab sellise sellise tehingukeskkonna rajada, ning ettevõte haaras sellest kinni," rääkis Selirand toona.
  Socar Trading Services Tallinn OÜ aastaaruanne arusaadavatel põhjustel veel valmis ei ole. Kuid konsolideerimata ja esialgsetel, käibemaksudeklaratsioonidel põhinevatel andmetel oli käive aasta viimases ja tänavu esimeses kvartalis 100 000 eurot. Töötajate arv kontoris kasvas aasta lõpu kolmelt aasta algul kümnele. Tööjõumakse jõuti esimeses kvartalis tasuda 27 303 eurot.
 • Hetkel kuum
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
USA aktsiaturg lõpetas pärast Powelli kommentaare tõusuga
Wall Street lõpetas volatiilse kauplemispäeva järsult kõrgemal pärast seda, kui Föderaalreservi esimees Jerome Powell ütles Washingtonis peetud intervjuus, et inflatsioon on aeglustumas.
Wall Street lõpetas volatiilse kauplemispäeva järsult kõrgemal pärast seda, kui Föderaalreservi esimees Jerome Powell ütles Washingtonis peetud intervjuus, et inflatsioon on aeglustumas.
USA aktsiaturg lõpetas pärast Powelli kommentaare tõusuga
Wall Street lõpetas volatiilse kauplemispäeva järsult kõrgemal pärast seda, kui Föderaalreservi esimees Jerome Powell ütles Washingtonis peetud intervjuus, et inflatsioon on aeglustumas.
Wall Street lõpetas volatiilse kauplemispäeva järsult kõrgemal pärast seda, kui Föderaalreservi esimees Jerome Powell ütles Washingtonis peetud intervjuus, et inflatsioon on aeglustumas.
Reaalajas börsiinfo
Mikrofoniga Soomes: ettevõtted viisid end turismimessiks parimasse turundusvormi
Talvekuudel planeerib suurem osa turismisektori tegijatest uue kõrghooaja tegevusi ja viib end turunduslikku tippvormi, mistõttu käis „Turismitunni" saatejuht Gregor Alaküla külas Soome turismimessil Matka, et uurida, kuidas Eesti ettevõtted end soomlastele turundavad.
Talvekuudel planeerib suurem osa turismisektori tegijatest uue kõrghooaja tegevusi ja viib end turunduslikku tippvormi, mistõttu käis „Turismitunni" saatejuht Gregor Alaküla külas Soome turismimessil Matka, et uurida, kuidas Eesti ettevõtted end soomlastele turundavad.
GALERII: Spordijuhtimise aastakonverents 2023
2. veebruaril toimus Radisson Blu Hotell Olümpia konverentsikeskuses Äripäeva ja Eesti Olümpiakomitee korraldatud Spordijuhtimise Aastakonverents 2023: Piiride ületamisest.
2. veebruaril toimus Radisson Blu Hotell Olümpia konverentsikeskuses Äripäeva ja Eesti Olümpiakomitee korraldatud Spordijuhtimise Aastakonverents 2023: Piiride ületamisest.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
GALERII: Spordijuhtimise aastakonverents 2023
2. veebruaril toimus Radisson Blu Hotell Olümpia konverentsikeskuses Äripäeva ja Eesti Olümpiakomitee korraldatud Spordijuhtimise Aastakonverents 2023: Piiride ületamisest.
2. veebruaril toimus Radisson Blu Hotell Olümpia konverentsikeskuses Äripäeva ja Eesti Olümpiakomitee korraldatud Spordijuhtimise Aastakonverents 2023: Piiride ületamisest.

Olulisemad uudised

Teenetemärgi saanud Põlvamaa ettevõtja: olen harjunud ütlema, et maksumaksjat ei näe keegi
Presidendilt Valgetähe teenetemärgi saanud pakendeid tootva Cista juhatuse liige Vahur Käärik nentis, et varem ütles ta ikka, et auraha saavad moosekandid, aga maksumaksjat ei näe keegi.
Presidendilt Valgetähe teenetemärgi saanud pakendeid tootva Cista juhatuse liige Vahur Käärik nentis, et varem ütles ta ikka, et auraha saavad moosekandid, aga maksumaksjat ei näe keegi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.