Vana kuld: tühjaks jooksnud firma juht töötajate usaldamisest

Via3L Speditioni skandaali üks peategelane Elmer Maas mõni aasta tagasi.  Foto: Eiko Kink
Marge Väikenurm • 6. juuli 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Viis aastat tagasi rääkis kontserni Via3L juhatuse esimees, praegu Via3L Speditioni skandaali peategelane Elmer Maas töötajate hoidmisest.

Noore mehena Tallinna kaubasadamas laadijana alustanud Maas tõusis hiljem karjääriredelil kiiresti. Ta töötas nii Laimas müügidirektorina kui ka juhtis Guttat, mõne aja pärast vedas kontserni Via3L ning kuulus ekspedeerija Via3L Speditioni juhatusse ja omanikeringi koos Lauri Latiga.

Kui ettevõtte teiste omanikega olid pikka aega suhted korras, siis nüüd loobivad mõlemad pooled teineteise suunas teravaid sõnu. Selle taustal liikus 20-30 töötajat tööle uude firmasse Nordic Spedition, mille üks töötaja nentis eile, et igaüks otsustab ise, kelle palgal töötab.

"Ettevõttes pole üht tarka"

Ilusatel aegadel antud intervjuus kirjeldas Maas pikemalt, kuidas ta kontsernis töötajaid hoiab. “Inimesi tuleb usaldada,” rõhutas Maas, kes pole oma sõnul juht, kes rusikaga lauale põrutab ja häält tõstab.

Otsustamine peab käima grupis. “Kord nädalas istume 6–7 inimesega koos ja kui on vaja midagi otsustada, teeme seda konsensuslikult. Ei ole ju ettevõttes üht tarka, kes kõigest kõike teaks,” kirjeldas ta.

Artiklit saab lugeda pikemalt siit.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt