• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: millal tuleb majanduskriis?

  Ain Hanschmidt räägib neljapäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis Eesti majanduse lähiaja väljavaatest.Foto: Andras Kralla

  Neljapäeval toimuval Äriplaani konverentsil võtavad Eesti äriliidrid fookusesse järgmise aasta suundumused Eesti majanduses. Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime Äriplaani konverentsi ühe staažikama esineja Ain Hanschmidtiga, milline on Eesti majanduse lähiaja väljavaade, millistele riskidele tasub ettevõtjatel praegu tähelepanu pöörata ning millistest võimalustest tuleks üritada kinni haarata.

  Creditinfo Eesti arendusdirektor Jaanus Leemets ja peaanalüütik Anne-Ly Ots räägivad, kui riskijulged on Eesti ettevõtjad ning kuidas on ettevõtete maksekäitumine viimasel ajal muutunud.
  Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Aivar Hundimägi.
  11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". Keskendume rände- ja kodakondsuspoliitikale ning avame erakonna Isamaa valimisprogrammilisi seisukohti. Vastuse saavad näiteks küsimused, kuidas rändekvoodid ja üha teravamaks muutuv tööjõupuudus omavahel kokku sobivad. Küsime, kuidas on võimalik poliitilisel tasandil infotehnoloogiasektorit ning idufirmasid tööjõu puhul aidata. Teemat kommenteerib erakonna Isamaa ja riigikogu liige Priit Sibul. Saadet juhib Indrek Mäe.
  13.00–14.00 "Imeline teadus". Kas soome-ugri rahvastel on kunagi olnud algkodu Siberis ja Uurali kandis? Värske teadusuuring, mida juhtis Tartu Ülikooli genoomika instituudi vanemteadur Kristiina Tambets, annab tuge seisukohale, et oli küll. Eesti Rahva Muuseumi peaarhivaariga Tiina Taelaga tuleb aga juttu muuseumi unikaalsest kirjasaatjate võrgustikust ja selle teaduslikust tähtsusest. Saadet juhib Alo Lõhmus.
  15.00–16.00 "Sisuturundussaade". Kas paberivaba maailma poole liikumine avaldab trükitööstusele mingit mõju, kui palju on Eesti trükkalid keskendunud ekspordile, mis on trükikojaga Vaba Maa ühinenud Printoni trumbid, kas Eesti trükifirmad teevad koostööd, kui reaalne on Poola zlotte trükkida Eestis? Stuudios on trükikoja Printon ja Vaba maa juhatuse liige Jaan Vainult. Saatejuht on Andres Panksepp.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.