Äripäev • 3. oktoober 2018 kell 14:03

Raadiohommikus: millal tuleb majanduskriis?

Ain Hanschmidt räägib neljapäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis Eesti majanduse lähiaja väljavaatest.  Foto: Andras Kralla

Neljapäeval toimuval Äriplaani konverentsil võtavad Eesti äriliidrid fookusesse järgmise aasta suundumused Eesti majanduses. Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime Äriplaani konverentsi ühe staažikama esineja Ain Hanschmidtiga, milline on Eesti majanduse lähiaja väljavaade, millistele riskidele tasub ettevõtjatel praegu tähelepanu pöörata ning millistest võimalustest tuleks üritada kinni haarata.

Creditinfo Eesti arendusdirektor Jaanus Leemets ja peaanalüütik Anne-Ly Ots räägivad, kui riskijulged on Eesti ettevõtjad ning kuidas on ettevõtete maksekäitumine viimasel ajal muutunud.

Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Aivar Hundimägi.

11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". Keskendume rände- ja kodakondsuspoliitikale ning avame erakonna Isamaa valimisprogrammilisi seisukohti. Vastuse saavad näiteks küsimused, kuidas rändekvoodid ja üha teravamaks muutuv tööjõupuudus omavahel kokku sobivad. Küsime, kuidas on võimalik poliitilisel tasandil infotehnoloogiasektorit ning idufirmasid tööjõu puhul aidata. Teemat kommenteerib erakonna Isamaa ja riigikogu liige Priit Sibul. Saadet juhib Indrek Mäe.

13.00–14.00 "Imeline teadus". Kas soome-ugri rahvastel on kunagi olnud algkodu Siberis ja Uurali kandis? Värske teadusuuring, mida juhtis Tartu Ülikooli genoomika instituudi vanemteadur Kristiina Tambets, annab tuge seisukohale, et oli küll. Eesti Rahva Muuseumi peaarhivaariga Tiina Taelaga tuleb aga juttu muuseumi unikaalsest kirjasaatjate võrgustikust ja selle teaduslikust tähtsusest. Saadet juhib Alo Lõhmus.

15.00–16.00 "Sisuturundussaade". Kas paberivaba maailma poole liikumine avaldab trükitööstusele mingit mõju, kui palju on Eesti trükkalid keskendunud ekspordile, mis on trükikojaga Vaba Maa ühinenud Printoni trumbid, kas Eesti trükifirmad teevad koostööd, kui reaalne on Poola zlotte trükkida Eestis? Stuudios on trükikoja Printon ja Vaba maa juhatuse liige Jaan Vainult. Saatejuht on Andres Panksepp.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum