• Jaga lugu:

  Nordea, Danske ja SEB Taanis uurimise all

  Danske peahoone Kopenhaagenis.Foto: Reuters/Scanpix

  Taani valitsus palus sealsel finantsinspektsioonil alustada Nordea, Danske ja SEB pankade uurimist, seoses 1,7 miljardi euro suuruse dividendide maksupettuse skeemiga.

  "Jääb mulje, et pangad ei ole käitunud oma ühiskondliku rolli tasemel," vahendab Reuters Taani maksuministri Karsten Lauritzeni sõnu.
  Oktoobris avalikustas rahvusvaheline ajakirjanduskonsortsium, kuidas pangad ja pensionifondid on Euroopas välja petnud pea 55 miljardit eurot.
  Skeem seisnes selles, et vastastikuste aktsia müügi- ja laenutehingutega jäeti maksuametitele mulje, nagu oleks aktsiatel olnud dividendide maksmise ajal rohkem kui üks omanikku.
  Kuivõrd ettevõtete tulumaksu makstakse Euroopas jooksvalt, siis saab dividendidelt tasutud tulumaksu tagasi küsida, antud juhul küsisid raha tagasi kõik näilised osapooled, ka need, kes ühtegi maksnud ei olnud.
  Saksamaa on juba mitu aastat üritanud maksuauku kinni panna, kuid erinevate arvutuste järgi kaotas riik 6 kuni 32 miljardit eurot.
  Avalikustatud uurimuse järgi puudutab sama skeem aga ka Prantsusmaad, Hispaaniat, Itaaliat, Hollandit, Taanit, Belgiat, Austriat, Soomet, Norrat ja Šveitsi, koos Saksamaaga ulatub maksukahju 55,2 miljardi euroni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.