Raadiohommikus: kas kelner peab jootrahalt tulumaksu tasuma?

Rivo Reitmann (Maksuamet)  Foto: Andras Kralla

Külas on maksuameti asepeadirektor Rivo Reitmann, kellel palume lahti rääkida maksuameti plaan panna lisaks ümbrikupalga maksjale vastutama ka ümbrikupalga saaja. Küsime, mis juhtub näiteks ettekandjaga, kes jätab saadud jootrahalt tulumaksu tasumata?

Teine külaline on Eduka Eesti ideekonkursi kahekordne võitja Tarmo Tanilas, kes tutvustab oma uut kirjatükki, millega kavatseb Eduka Eesti peaauhinna kolmandat korda koju tuua.

Otsestuudios on ka börsitoimetaja Juhan Lang, kes võtab pulkadeks kõik olulise, mis maailmamajanduses viimase 24 tunni jooksul on toimunud.

Hommikuprogrammi veavad Ken Rohelaan ja Igor Rõtov.

Päev jätkub kolme saatega:

11.00–12.00 „Investor Toomase tund“. Investor Toomase tunnis on külas LHV Groupi juht Madis Toomsalu. Peatselt algab LHV uute allutatud võlakirjade pakkumine ning seoses sellega uurime, kas osa nendest võiks tee leida ka investor Toomase portfelli. Küsime, miks on pakutav intress varasemast madalam, kus saadud raha kasutama hakatakse, mis riskidega investor arvestama peaks, kust on LHV-le järgnevatel aastatel kasvu oodata, kas etem on LHV aktsia või võlakiri ja palju muud. Saatejuhid on Indrek Mäe ja Kaspar Allik.

13.00–14.00 „Tulevikuäri“. Järgmisel aastal on Eestil lootus liituda Euroopa Tuumauuringute Keskuse ehk CERNiga. "Tulevikuäri" saates peatusime seetõttu sellel, mida see tähendab Eesti ettevõtjate ja teadlaste jaoks ning kuidas kasutada seda võimalust maksimaalselt ära. Rääkisime sellest, mis võiksid olla Eesti tugevused, mis sorti hankeid CERNilt oodata võib ning mida saame tagasi selle eest, et plaanis on panustada rohkem kui miljon eurot aastas liikmetasuna. Saates on külas Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi asedirektor ning Eesti CERNiga liitumise koordinaator Mario Kadastik ja TalTechi elektroonikainstituudi dotsent Ants Koel. Saatejuht on Priit Pokk.

15.00–16.00 „Äripäeva TOP“. Saate külalisteks on kinnisvaraarendajate TOPi edukad: Rotermann City OÜ juhatuse liige Martin Ühtegi ja Endover KVB tegevjuht Robert Laud. Kinnisvaraarendajate projektide kestvus võib kohati ulatuda aastate taha. Endover KVB pikim projekt on aastast 2007 ja Rotermann City piirkonda on arendatud teab kui kaua. Sellele vaatamata on mõlemad ettevõtted väga edukad. Saates räägime konkurentidest, ostujõust ja kas ruutmeetri hind lähiaastal tõuseb või mitte. Küsimusi esitavad Juuli Nemvalts ja audiitorettevõtte KPMG partner Eero Kaup.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum